Moj frend je na svom kompu kolko sam ja skužio nešto čačkao po rezoluciji.. stavio je na full visoku rezoluciju (nrznam točno koju) a ima crt od 17" 1024x728..i sada mu je sve crno pred monitorom kad ga upali. Ja sam mu reko neka ode u safa mode ali reko mi je da mu je isto sve crno pred ekranom.. šta vi mislite?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može netko odgovorit, ako zna?
Nije rez problem. Smali refresh i bice Ok... U safe mod stavi ga na plug`N`play ili smeni driver (ako treba forsiraj neki) pa kad se podigne normalno , vrati originalni driver i refresh koj podrzava.
EDIT:
Ako stvarno ne pali safe mod,probajte ga na dr masinu...
Neka ti frend preko F8 tipke kod start-up (Safe mode menu) izabere opciju nešto tipa enable with VGA i trebalo bi to riješiti problem. Javi i reci, thanks!
Crno mu kad udje u safe mode? Pa tamo je reza 640x480 (ako se dobro sjecam), refresh rate 60 Hz i 8-bitna boja.
Kako mu ne radi?
Pa nek proba onda naci monitor koji podrzava vecu rezoluciju, mozda bude imao srece.
Koliko ja znam, nije mogao staviti veću rezoluciju nego što monitor može prikazati, a i da
jeste to je postavka koja ima funkciju samo u Windowsu (normal mode). Znači kada upali
komp sve bi mu se trebalo normalno prikazivati do boota-a kao i u safe modu, ako ne onda je nešto
crklo. Ili monitor, ili grafička.
Evo sad sam sa njim pričo, reko je da je instaliro nove drivere za atijevu karticu (neznam koja je) i kada je instaliro mu je pisalo kao dali želi promjenit rezoluciju i on je kliknuo OK i onda miu je to sve crno došlo...
Si mu rekao da učini ono što sam napisao u prijašnjoj poruci i da li je to pokušao napraviti? Jer to ti vraća defaultne postavke za monitor/grafičku na rezoluciju mislim tipa 640x480 pixela ak se dobro sjećam. Neka pokuša i sa 'last known good configuration' opcijom.
Je napravio je to, nije mi jasno zaš mu tako neće..
aha, da kada ga boota i to sve mu je normalno al je vjerovatno do drivero, nikako mi ne ide u glavu zašto mu u safe modu ne ide..