U task manageru sam uočio da mi se pokreču programi (servisi ) programa koje sam deinstalirao. Što je najbolje ti programi mi uzimaju dio resursa računala tako što rade po disku ili mi uzimaju postotak rada cpu-a. Probao sam sa programom easy remover ali traži registraciju (nije besplatan). Čini mi se kao program koji radi ono što mi treba. Napomenuo bih kako sam ručno čistio registry i mape iz kojih dolaze ti programi, ali se ti programi ponivo vraćaju i podižu sa windowsima. Konkretno se radi o Safefildovim datotekama.. Ima li kakav besplatan program za uklanjanje takvih datoteka...?
Pokretanje servisa programa koji su deinstalirani.
- poruka: 17
- |
- čitano: 3.389
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U Vašem pereporučenom postupku te datoteke (servisi) se ne vide. Oni su i dalje pokrenuti (vidim ih preko anvir task managera), rade i zauzimaju mi dobar postotak procesora, a ujedno i kopaju po hdd-u.
Programi su od firme "Salfeld computer" datoteke : cchservice.exe, ccsync.exe i webtmr.exe. Ponavljam, izbrisao sam ih iz mape gdje se nalaze, izbrisao sam ih iz registrya i nakon pokretanja računala opet de pojave u mapi gdje su bili i ponovo se vrate u registry gdje su bili. Definitivno postoji proces koji ih vraća iz neke sakrivene lokacije....
Probaj prokopati po registriju da nađeš imena navedenih programa, i tamo ih ukloni.
U Vašem pereporučenom postupku te datoteke (servisi) se ne vide. Oni su i dalje pokrenuti (vidim ih preko anvir task managera), rade i zauzimaju mi dobar postotak procesora, a ujedno i kopaju po hdd-u.
Programi su od firme "Salfeld computer" datoteke : cchservice.exe, ccsync.exe i webtmr.exe. Ponavljam, izbrisao sam ih iz mape gdje se nalaze, izbrisao sam ih iz registrya i nakon pokretanja računala opet de pojave u mapi gdje su bili i ponovo se vrate u registry gdje su bili. Definitivno postoji proces koji ih vraća iz neke sakrivene lokacije....
Da li si pogledao malo u MSCONFIG?
Pogledao sam u "msconfig" i našao chico.sys od istog proizvođača (salfeld computer) uklonio kvačicu, očistio iz registra tragove imena i datoteka koje se pokreću od iste firme... i nakon restarta računala sve je opet tamo gdje je i bilo. Salfeldove tri datoteke se opet dižu sa sistemom i tamo rondaju po procesoru i hdd-u
Onda skini ovaj program Farbar Recovery Scan Tool (pogledaj video sta i kako s njim)
2 log-a koja dobijes upludaj negdje da se mogu skinuti (nemoj ih tu stavljat).
BTW:
...da ti to nije stavio tata/cura da te kontrolira jer se vjerojatno radi o Child Control - Parental Control programu.
Ma vraga.... tata sam ja i trebalo mi je nešto da djeca konačno nešto vremena provedu za knjigom dok nisam kod kuće, a ne vršljati po youtubu i igrati se...
A taj program mi je došao na njemačkom i nakon instalacije sam ga i deinstalirao jer mi je neupotrebljiv. Naknadno sam sve riješio lozinkama na računalu i filtriranjem mac adresa na routeru..... ali ovo smeće od Safelda je ostalo.. .. istina, radi se o Child Control programu
Ocito ga nisi dobro maknuo.
Da li se vidi taj program negdje?
Mozes provjerit s Revo ili Geek Uninstaller Portable programom ako ga oni vide.
Ako se ne vidi onda pokreni onaj program Farber pa napravi sta sam napisao prije.
12
http://www.pastebin.com/
Pozdrav,
mala pauza od zadnjeg kontakta....
Pojma nemam kako se koristi pastebin.
Ušao sam preko google acc., zalijepio sadržaj ..
Kako će Vam biti dostupan taj sadržaj?
I što dalje?
l.p.
O cemu mi pricamo, isti problem-novi problem?
Link gdje si stavio (pastebin) stavi tu da se vidi.
.. nakon godinu dana? :)) = macuser.