Nešto mi konstantno jede prostor na sys part.

poruka: 6
|
čitano: 2.095
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jedan disk sam razdijelio na 2 particije. C za Windowse i osnovne programe, a drugu za multimediju.

Neko vrijeme nisam gledao mjesto na C particiji i sad kad sam pogledao, vidio sam da od 35 GB imam slobodno 1.4 GB. Obrisao sam neke programe i napravio jos gigabajt mjesta. Sve je bilo u redu dok nisam otisao u TOTALCMD i pogledao da mi se mjesto na C particiji samo smanjuje. Svake 2 sekunde se smanji za 200 kb. Evo, probavao sam defragmentaciju, ciscenje s CCleanerom, S&D, scan za viruse, MBAM, i nista.

Molim vas pomagajte,   jer stvarno neznam sto da radim.

Hvala . :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Nešto mi konstantno jede prostor na sys part.

napravi search particije i pogledaj koja ti datoteka zauzima najvise mjesta... moze ti biti  System Restore ukljucen(ako je i ako ti nije vazan, iskljuci ga), te ako skidas update za windowse, koji takodjer zauzimaju mjesta(ne 30GB, ali opet zauzimaju).

to je prvo kaj mi pada napamet...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 16:06 (cRazY dWarF).
15 godina
neaktivan

a koji je OS u pitanju?

bilo bi ljepo znati......

ako win 7,

1. vidi jel upaljen windows update. mozda skida update-ove

2. win7 ima neki folder u kojeg sprema sve dll koje je pokrenuo, tipa kao kopije, koje nastoji sto bolje optimizirati za rad svih aplikacija i ostatke ne brise.....nakon cca godinu dana moj windows folder je narasao na 33GB..... takav folder nije preporucljivo brisati...svi sistemski dll-ovi, odnosno vecina koja se koristi, windowsi ih sami mjenjaju ovisno o promjenama u sistemu......tako nesto....

u biti, potrazi najveci folder unutar "Windows" i naziv upisi u google i vidjeces o cemu se radi

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Mozda ti je torrent upaljen pa stalno skidas nesto? ili imas neki virus koji to radi za tebe :D

Win7 ima neki folder koji sadrzi kopije svih verzija dll falova koje nastaju kako nasnmavas nove programe, taj folder moze narasti na 10 GB bez beda, mislim da je rijec o winsxs folderu. nazalost nije ga dobro brisati.

isprazni recycle bin, rucno postavi swap file na neku drugu particiju, obrisi restore pointove, iskljuci indexing service.

Nakon svega toga prebaci malo prostora sa d diska na c, pomocu partition wizarda.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

System update mi je iskljucen oduvjek, a iskljucio sam i system restore, ali ne pomaze, i dalje gubim mjesto.

Hvala ipak decki :)

Molim vas jos prijedloga.

EDIT: @Glamdring, winsxs   mi je 8 GB, prvih parsto foldera je AMD-nesto(Driveri za graficku), dalje su neki wow64-windows folderi, isto parsto, i dalje su x86 microsoft windows, isto par stotina.

Sad cu probat ovo sto si rekao. Hvala :)

Dajte ipak jos prijedloga, ako ovo ne upali. :)

EDIT 2: PRESTALO JE :D

Neznam kako, ali vise ne gubim prostor, hvala vam svima koji ste davali prijedloge {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 16:53 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nešto mi konstantno jede prostor na sys part.

Greška. Sorry

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 18:01 (ivo_svetrice).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice