Nema grafičke kartice na device manageru

poruka: 9
|
čitano: 4.426
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dakle, problem je kao što naslov kaže. Kad otvorim device manager, unutar device managera display adapters, pokazuje se samo Intel(R) HD Graphics. Ne prikazuje se nvidieva grafička kartica. Laptop je Lenovo G780 kupljen malo u 12 mjesecu 2012. godine.
Drugi problem jest kada instaliran driver za grafičku, prikazuje se (kad pokrenem program) "this graphics driver could not find compatible graphics hardware". Grafička kartica je Nvidia GT635M.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo i druge slike. Ekipa pomagajte kako možete

0 0 hvala 0
17 godina

Jesi pogledao u biosu da ti je nvidia pod primary? 

Prvo uvijek instaliraj drivere za chipset pa onda intel hd drivere pa onda nvidia driver za graficku. 

Koji su windowsi u pitanju? 

Evo ti driveri za grafu : http://www.geforce.com/drivers

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 23:00 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nema grafičke kartice na device manageru
Windows 8.1.
Jesam, ali nemogu nać to u biosu. Slika moga biosa.
17 godina

Ajde prvo instaliraj chipset za svoj laptop Link, pa onda intelvideo driver Link , pa onda tek nvidia graphic driver i trebalo bi raditi. Inace po pravilu laptop sam prebacuje izmedu intel grafike i nvidia grafike. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ajde prvo instaliraj chipset za svoj laptop Link, pa onda intelvideo driver Link , pa onda tek nvidia graphic driver i trebalo bi raditi. Inace po pravilu laptop sam prebacuje izmedu intel grafike i nvidia grafike. 

Uopće mu ne treba instalirati Intel HD grafiku nakon instalacije drivera za chipset.

Imat će sliku jer Windowsi dok ne instalira nvidia grafiku instaliraju svoje "video" drivere.

Nakon instalacije drivera za chipset jednostavno samo instalira nvidia drivere i sve ok.

★OMG! 了不起 NISPE !
14 godina
protjeran
Paraboy kaže...
Dakle, problem je kao što naslov kaže. Kad otvorim device manager, unutar device managera display adapters, pokazuje se samo Intel(R) HD Graphics. Ne prikazuje se nvidieva grafička kartica. Grafička kartica je Nvidia GT635M.

Ako ti se intel Intel Hd driveri instaliraju s chipsetom lijepo ih pobrišeš u Control panelu-Uninstall a program.

★OMG! 了不起 NISPE !
13 godina
neaktivan
Desni klik Intel Graphics, uninstalira sam i resetira, i sad kad uđem u device manager opet mi stoji Intel(R) HD Graphics. Izgleda da nije pomoglo
14 godina
protjeran

E, onda probaj ovako;

Idi u Device Manager i disejblaj Intel graphic, zatim ponovno obriši drivere u contol panelu i restartiraj računalo te uđi u Bios.

Zatim pod opcijom Advanced idi na System agent Configuration, zatim Primary display i tamo ti je vjerojatno postavljena opcija AUTO.

Klikni na tu opciju i postavi (ako imaš, ne znam jer je to laptop, na PCIE il Nvidia) sejvaj i opet pokreni računalo.

btw;

Ako nemaš opciju Advanced idi na configuration, no negdje mora biti opcija koju sam ti naveo.

Sad vidim na slici da si išao na BOOT opciju. ta opcija ti nije za grafiku, već za postavljanje primarnog uređaja za dizanje windowsa.

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 10:45 (Budokai).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice