Laptop na kratko blokira

poruka: 14
|
čitano: 9.914
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop na kratko blokira

Sta moze biti u pitanju kad se laptop zamrzne(zakoci) na nekih 2,3 sec (nekad se ovo desava na svakih 20-30min, nekad redje a nekad bude i 2h bez ikakvih zakucavanja? Igram igru i odjednom zakoci na tren , upali se lampica od hdd i posle 2,3 sec radi kao da nista nije bilo. A desavalo se ali redje da zakoci igra na 10ak sec i da izbaci na desktop tad se igra iskljuci. Kad gledam film slika se zamrzne a zvuk se cuje. To se desava kad bilo sta radim na laptopu. To je krenulo da se desava od kada mi je srusen sistem.

Proverio sam hdd sa programom Hard Disk Sentinel i pise da je sve perfect. Ulazio sam u safe mode(sa netom) i za sat vremena nisam primetio da blokira jedino sto se laptop strasno zagrejao i morao sam ga iskljuciti. (valjda   laptop u safemodu nema regulaciju hladjenja). E sad mnogi kazu da je do temperature ali cistio sam ga kad je i rusen sistem. A i blokira ga 5 min od kad je ukljucen laptop (tad je hladan), kad udjem u operu na tren ga blokira i pise not responding 2-3 sec a mis se moze pomerati i taskbar radi.

To je krenulo da se desava od kada mi je srusen sistem.

Sad da li je do nekih drivera ili hardvera? Moze li neko da mi pomogne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop na kratko blokira
fallout87 kaže...

Sta moze biti u pitanju kad se laptop zamrzne(zakoci) na nekih 2,3 sec (nekad se ovo desava na svakih 20-30min, nekad redje a nekad bude i 2h bez ikakvih zakucavanja? Igram igru i odjednom zakoci na tren , upali se lampica od hdd i posle 2,3 sec radi kao da nista nije bilo. A desavalo se ali redje da zakoci igra na 10ak sec i da izbaci na desktop tad se igra iskljuci. Kad gledam film slika se zamrzne a zvuk se cuje. To se desava kad bilo sta radim na laptopu. To je krenulo da se desava od kada mi je srusen sistem.

Proverio sam hdd sa programom Hard Disk Sentinel i pise da je sve perfect. Ulazio sam u safe mode(sa netom) i za sat vremena nisam primetio da blokira jedino sto se laptop strasno zagrejao i morao sam ga iskljuciti. (valjda   laptop u safemodu nema regulaciju hladjenja). E sad mnogi kazu da je do temperature ali cistio sam ga kad je i rusen sistem. A i blokira ga 5 min od kad je ukljucen laptop (tad je hladan), kad udjem u operu na tren ga blokira i pise not responding 2-3 sec a mis se moze pomerati i taskbar radi.

To je krenulo da se desava od kada mi je srusen sistem.

Sad da li je do nekih drivera ili hardvera? Moze li neko da mi pomogne?

O kojem se laptopu točno radi ?

Skeniraj hard disk sa HD Tune-om .

Moguće da ga zeza neki program/driver/... što se pokreće u windowsima u normalnom modeu što se ne pokreće u safe modeu.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
14 godina
neaktivan

acer aspire 7552g amd phenom 2.3 ghz x4 920
ati radeon hd 5850
4gb ram
640gb hdd

Da li treba da cekam da HD Tune sam zavrsi skeniranje ili trebam ja da stopiram?

healt status ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 0:34 (fallout87).
15 godina
neaktivan
fallout87 kaže...

acer aspire 7552g amd phenom 2.3 ghz x4 920
ati radeon hd 5850
4gb ram
640gb hdd

Da li treba da cekam da HD Tune sam zavrsi skeniranje ili trebam ja da stopiram?

healt status ok

Provrti quick scan koji treba bit gotov u minut-dva pa javi jel ima kakvih grešaka (crvenih kvadratića) .

pogledaj temperature jel se što pregrijava možda... 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
14 godina
neaktivan

Nema nikakvih gresaka.

Sad sam odigrao neku igru i teperature su sladece bile: hdd max 40 C, gpu max 105 C, core 98 C. Koristio sam program speedfan. Sad ne znam tacno koje su temperature dozvoljene za ovaj laptop ali imao sam i pre slicne temperature pa nije bilo blokiranja. Koristim podlogu za hladjenje...

14 godina
neaktivan
Mjenjaj pastu i ispusi prasinu prije nego ti crkne! Daleko previsoke temperature. Kako to da ti nije vruc na dodir?
Me gusta....
14 godina
neaktivan

Izduvao sam ga pre 15 dana, a pastu cu da stavljam ove nedelje. Nije mi vruc na dodoir jer koristim dodatnu tastaturu.

Sad mi je glavni problem blokiranje...

14 godina
neaktivan
Ehh cuj nemres to nikak rjesit dok ne rjesis pregrijavanje
Me gusta....
15 godina
neaktivan
fallout87 kaže...

Izduvao sam ga pre 15 dana, a pastu cu da stavljam ove nedelje. Nije mi vruc na dodoir jer koristim dodatnu tastaturu.

Sad mi je glavni problem blokiranje...

Pod to ''izduvao'' smatraš čišćenje izvana,ili detaljno rastavljanje i čišćenje ventilatora i cijelog laptopa iznutra ?

Meni je tako znao laptop od prijateljice - HP Pavillion DV6 radit (blokirat na kratko) što sam riješio potpunim čišćenjem iznutra i sve se vratilo u normalu,a temperature su pale i za 30 stupnjeva. 

14 godina
neaktivan
Laptop na kratko blokira

Nosim sutra na komplet ciscenje pa cu videti da li je do toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout87 kaže...

Nosim sutra na komplet ciscenje pa cu videti da li je do toga.

ali ja tebe pitam - što si ti mislio pod tim da si ga ''izduvao'' ?
Ispuhao si ga površinski ili dubinski ? 

14 godina
neaktivan
ocito si ga malo "izduvao" ali na hladnjacima imas vjerojatno krpetine prasine
Me gusta....
14 godina
neaktivan
Laptop na kratko blokira

Laptop mi je kompletno ociscen i temperatura je spala za nekih 25 C. U servisu je bio na nekim testovima i kazu da nije blokirao (verovatno nisu ni primetili ta kocenja od 2-3 sec ili su trazili nesto ozbiljnije). Medjutim meni i dalje isti problem... Odnecu ga jos jednom pa nek ponovo instaliraju win mozda to pomogne ako ne ne znam sta vise da radim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop na kratko blokira

Sistem ponovo reinstaliran, ovaj put u drugom servisu i opet nista. Isti problemi. U servisu kazu da je sa hardverom sve ok...  Da li mi moze neko pomoci  oko ovog problema?

Nasao sam na netu da jos neko ima isti problem ali ne vidim da ga je resio:

http://www.overclock.net/t/936607/acer-aspire-7552g-6061-throttling-problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice