Laptop BIOS password!?

poruka: 9
|
čitano: 8.022
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Laptop BIOS password!?

Pozdrav,

Imam dosta cudan problem s kojim se prvi put susrecem..

Radi se o laptopu Acer Aspire F 15 F5-571G-38Y9

Ukratko prica ide ovako:
Laptop je kupljen i odmah instalirani windowsi 10 i sve super savrseno.. znaci nista nije dirano odkad je kupljen jer je uredno odrzavano i stvarno nije bilo nikakvih problema..

E sad, ja prije par dana odlucio cisto eto onako puknut novi windows da sve skupa malo osvjezim jer nije nista dirano odavno pa eto nek imam svjezi pocetak..

I tako dolazimo do mog problema.. dakle, idem ja u bios da pokrenem preko usb-a instalaciju novog windowsa kad ono trazi me password koji nikad ja osobno ne stavljam, a laptop nedira nitko osim mene tako da nema sanse da taj password uopce ima sta tu traziti..

Dakle, zakljucno problem je u tome sto nemogu nikako uci u bios. U windows mi ulazi sasvim normalno.. dakle, u cemu je stvar?

Ja sam instalirao nove windowse preko desktopa, ali to nije nista pomoglo u brisanju bios password-a, probao sam sa otvaranjem laptopa i vadenjem baterije da ponistim password.. probao sam softverski s programom CMOS De-animator v3.. nista nemogu napraviti da izbrisem taj password da bi mogao uci u BIOS.. ima li itko ikakvu ideju ili se mozda susreo s ovakvim problemom? i dali je moguce da je to neki virus koji je sam stavio blokadu na ulazak u bios ili nesto trece!?

Citao sam na internetu takoder da kad 3 puta promasite sifru da se onda moze odredenim nacinom otkljucati bios, s tim da kad promasite ta 3 puta, treba vam laptop sam izbacit sifru za deblokadu(takozvana master password).. ali ni to nije u mom slucaju jer samo pise fail umjesto sifre.. tako da nista ni od toga..

evo i slika o cemu se radi..
slike sam oznacio brojevima 1,2,3,4,5 i tocno tako mi se to pojavljiva.. s tim da dok dodem na 5 vrati me ponovo na 3 i tako stalno u krug..

4 4
3 3
5 5
1 1
2 2
I`m not Jesus, but He`s my son..
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 14:46 (Skidy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Laptop BIOS password!?

bios+hdd pass je jedini pravi pass, nema zaobilaženja (određene verzije MBO-biz i laptopi, obične MBo je dovoljan clrcmos, ovo je odvojen chip).

-nigdje nećeš dobiti odogovor, ni od proizvođača (možda kroz ovlašteni servis, nakon što nekako dokažeš vlasništvo, jer to je svrha..). Sve je moguće, ali ovo je tako predviđeno, s razlogom.

Ako je kvar, iskorsiti garanciju. Ovlašteni servis.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Laptop BIOS password!?

Cudno. Trebalo bi malo progooglati kako resetirati BIOS ili se obratiti direktno proizvodjacu ili trgovini gdje je kuplje.

Probaj upisati : 43798300 kod unlocka...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

@ihush da skuzio sam googlajuci da je bas ovo svrha zastite u slucaju krade ili slicnih stvari.. al nije mi jasno kako se to aktiviralo kod mene.. imam ja i racun i sve, neznam dal mi je istekla garancija moram pogledati tako da nema sumlje u vlasnistvo.. tako da ostaje opet pitanje kako se to aktiviralo i zasto ?

znaci vas savjet je da nema druge osim preko servisa? ako je tako, onda nemam se sta mislit, nego mislio sam da mogu sam to ponistit da ne saljem bezveze..

16 godina
odjavljen
Skidy kaže...

@ihush da skuzio sam googlajuci da je bas ovo svrha zastite u slucaju krade ili slicnih stvari.. al nije mi jasno kako se to aktiviralo kod mene.. imam ja i racun i sve, neznam dal mi je istekla garancija moram pogledati tako da nema sumlje u vlasnistvo.. tako da ostaje opet pitanje kako se to aktiviralo i zasto ?

znaci vas savjet je da nema druge osim preko servisa? ako je tako, onda nemam se sta mislit, nego mislio sam da mogu sam to ponistit da ne saljem bezveze..

https://bios-pw.org/

Procitaj si ovo. Ja sam upisao tvoj key tu i prepoznao je acera i izbacilo taj broj. Nista te ne kosta probati. Osobno, ne znam jel' radi...

15 godina
Mrgud Veliki kaže...

https://bios-pw.org/

Procitaj si ovo. Ja sam upisao tvoj key tu i prepoznao je acera i izbacilo taj broj. Nista te ne kosta probati. Osobno, ne znam jel' radi...

Da, to je to.. uslo mi je u bios.. hvala na pomoci! al nakon restarta sam probao uci ponovo.. ali opet trazi password s tim da je ovaj put drukciji kod.. znaci to preko toga mogu.. ok.. to je sad rjeseno.. ali postoji li nacin da mi odma ude u bios bez upisivanja te sifre?

16 godina
odjavljen
Skidy kaže...

Da, to je to.. uslo mi je u bios.. hvala na pomoci! al nakon restarta sam probao uci ponovo.. ali opet trazi password s tim da je ovaj put drukciji kod.. znaci to preko toga mogu.. ok.. to je sad rjeseno.. ali postoji li nacin da mi odma ude u bios bez upisivanja te sifre?

Nemam pojma. Ukoliko postoji ta opcija onda je vjerojatno u samom BIOS-u. To je prijenosno racunalo i nema bas puno smisla drndati po BIOS-u, pa je zato i zasticeno na takav nacin.

15 godina

Da, probat cu naci, zahvaljujem ti puno na pomoci :)

7 godina
neaktivan
Ja sam ne davno nasao laptop HP-ov ubacio procesor itd sto je falilo kad ono isti problem... zakljucan BIOS..... koliko sam shvatio googlanjem ne može se skinutu taj pass tj. možda i može ali je veoma komplikovano. Tako da sam digo ruke od tog lap topa...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice