Kupnja programa za firmu od fizičke osobe

poruka: 4
|
čitano: 3.500
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovani,

Molim Vas za savjet. Zanima me da li je po zakonu legalno i pravovaljeno u firmi imati softverski program koji je kupljen od fizičke osobe i da li se to onda u slučaju inspekcije priznaje isto kao da je program kupljen od firme koja prodaje softver? Radi se o tome da sam program koji bi nam trebao našla na prodaji od fizičke osobe i prodaje se kao original, nov, neotvoren, retail verzija, kupljen u Americi i nije račun uz njega (vjerojatno da se ne bi platila carina).

Molim Vas mišljenje o tome. Unaprijed puno hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja programa za firmu od fizičke osobe

Nažalost, mislim da ne. naime, ako ti osoba ne može izdati račun ili račun nema, ništa od toga.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
RE: Kupnja programa za firmu od fizičke osobe

Zahvaljujem se na odgovoru!

Ja mogu kupiti od njega program preko firme tj. imala bi račun da sam program od njega kupila, jedino za ovo drugo ne znam, da li je to onda podrazumijevano kao "original" ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 14:29 (Nati).
15 godina
neaktivan

Pozz,

znam da je stara tema, ali ima li možda danas (2011.) kakvog pomaka, da li se može kako kupit vrijednu aplikaciju od fizičke osobe za d.o.o.?! Fizička osoba ima račun, aplikacija je kupljena kod nas u Hrvatskoj.

HVALA 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice