Kako formatirati disk na kojem su windowsi?

poruka: 11
|
čitano: 9.220
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako formatirati particiju na kojem su windowsi?

Disk mi je podijeljen na tri particije, a na dvije su instalirani isti windowsi - xp professional....sada želim formatirati jednu particiju koja mi ne treba...zanimam me kako to učiniti, jer nije moguće standardnim putem -- desni klik miša na disk koji želim formatirati i - format...

Zanima me da li mi treba neki posebni program ili neki drugi način???

Sve je u životu 5, samo je renault 4
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 15:38 (zambata).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako formatirati disk na kojem su windowsi?
zambata kaže...

Disk mi je podijeljen na tri particije, a na dvije su instalirani isti windowsi - xp professional....sada želim formatirati jednu particiju koja mi ne treba...zanimam me kako to učiniti, jer nije moguće standardnim putem -- desni klik miša na disk koji želim formatirati i -- format...

Zanima me da li mi treba neki posebni program ili neki drugi način???

iz windowsa baš i ne jedin odi bootat neke win i tamo formatiraj

16 godina
neaktivan

Da al ako krene bootat neke tamo windowse mislim da će mu ostati dual boot. Ali ima jedna tema kako uništiti taj dual boot pa neka prosurfa kroz teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Normalno digneš onaj koji želiš sačuvati! Formatiraš iz njega onaj windows koji nije u korištenju(dakle njegovu particiju). Netreba ti nikakav program ni ništa.

A da se rješiš onog odabira prilikom bootanja potreban ti je setup cd i recovery console te sljedeće naredbe koje moraš koristiti:

fixboot

fixmbr

exit

vadiš cd i windowsi se bootaju normalno! ;)

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Seky kaže...

Da al ako krene bootat neke tamo windowse mislim da će mu ostati dual boot. Ali ima jedna tema kako uništiti taj dual boot pa neka prosurfa kroz teme.

nek editira boot.ini

17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Normalno digneš onaj koji želiš sačuvati! Formatiraš iz njega onaj windows koji nije u korištenju(dakle njegovu particiju). Netreba ti nikakav program ni ništa.

A da se rješiš onog odabira prilikom bootanja potreban ti je setup cd i recovery console te sljedeće naredbe koje moraš koristiti:

fixboot

fixmbr

exit

vadiš cd i windowsi se bootaju normalno! ;)

Ili može kad formatira napravit ovo: Pokreunti RUN upisati ''msconfig''(bez navodnika), pritisnuti OK, kad se otvorio novi prozor otići u ''BOOT'' i tamo obrisati sistem na kojem ne piše ''CURRENT OS'', pritisnuti OK i gotovo.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 16:00 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan

imam dvije particije c 97,6GB i d 51,3GB na obe su insatalirane vista ultimate na c disku mi je vista blokirana jer nije bila orginal a isao sam na microsftov site... kako sad formirat c disk na njega instalirati vistu ponovno a na d disk xp jer sada nemogu formirat c disk jer je windows na njemu iz ovoga gore nisam opet skuzio kako to uraditi....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne možeš formatirak disk/particiju ako su na njoj Windowsi instalirani a da oni ostanu poslje. Tjs. možeš formatirat ali svi podaci s diska/particije će biti nepovratno izgubljeni

Rekla je formalno: "Kako ću s tobom kad si pijan, i ne baš svježe obrijan?"
16 godina
neaktivan

ali kako cu ga formatirati nemam nista znacajno na c disku

16 godina
neaktivan

sicocar=prof

17 godina
neaktivan
sicocar kaže...

ali kako cu ga formatirati nemam nista znacajno na c disku

Pa imaš. Ako su ti Windowsi na C: onda imaš :) A ako želiš particiju možeš formatirat iz Windowsa, ili još bolje preko CD-a na kojima su Windowsi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice