Java problem (ne pali se)

poruka: 3
|
čitano: 6.829
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav!

Imam problem s Javom, primjetio sam da se ne pali dolje u trayu, jučer pokušao kupit ulaznice na jedom webu di je potrebna java, pokušao otvorit neke online igrice i neće.

Instalirao danas najnoviju Javu za Win 64-bit koji i imam, restartao par puta komp, s ccleanerom sve počistio, ali  ništa. Kad uđem u Control Panel i kliknem na ikonicu Java izbaci mi sljedeće:

http://ompldr.org/vYzF1Zw

Svaki odgovor je dobrodošao. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 14:20 (NoOne1).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Java problem (ne pali se)
NoOne1 kaže...

Pozdrav!

Imam problem s Javom, primjetio sam da se ne pali dolje u trayu, jučer pokušao kupit ulaznice na jedom webu di je potrebna java, pokušao otvorit neke online igrice i neće.

Instalirao danas najnoviju Javu za Win 64-bit koji i imam, restartao par puta komp, s ccleanerom sve počistio, ali  ništa. Kad uđem u Control Panel i kliknem na ikonicu Java izbaci mi sljedeće:

http://ompldr.org/vYzF1Zw

Svaki odgovor je dobrodošao. :)

Pretpostavljam da imaš krivo postavljenu JAVA_HOME environment varijablu.

Otvorti CMD, probaj napisatai java i stisni enter. Da li to radi (tj. da li ti se ispiše java help)

Ako ne, onda utipkaj SET, pa provjeri kamo pokazuje JAVA_HOME. Odi na taj direktorij, pa provjeri da li ti je u njemu instalirana java.

Ako nije, onda si postavi tu varijablu u environment varijablama

npr ovako

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan

Išao sam skidati film, Google chrome je tražio da instaliram dodatak Javu. Instalirao sam, ali Chrome ponovo tražio da instaliram. Dakle nije ju pokrenuo. Probao sam isto sa Operom i ona je tražila instalaciju Jave. Išao sam deinstalirati Javu sa Revo uninstalerom. Kad sam kliknuo da očisti tragove u Registru brojalo je preko 7000. Odustao sam jer sam vidio da lista cijeli Registerij. Pokušao sam sa Windows XP ukloni programe. On mi javlja da ne može deinstalirati jer je učinjena fatalna greška pri instalaciji Jave. Ne mogu instalirati ponovo Javu - javlja mi da već ima instalirana - da li ju želim deinstalirati? Ja potvrdim. Nestanu ikone sa monitora, ostane samo slika i ništa se ne događa. Ugasim računalo na power - upalim i nikakve promjene. U međuvremenu mi je računalo blokiralo, usporavalo... Skenirao sam sa Hitman pro i pronašao je Trojana sa Cnet stranice. Sa Malwarebytes sam skenirao i uklonio zarazu. Sa Windows cd-a sam zadao popravak jer ni sa Restor nisam mogao ništa - nije reagirao. Update je trajao satima. Očito je Java ili Trojan napravio nered. Sada računalo radi normalno (i defragmentaciju i čišćenje sam uradio), ali problem je isti: ne mogu deinstalirati Javu koja mi ne koristi, a ne mogu novu instalirati, a formatiranje i dizanje Windowsa mi se ne radi jer sam prije par dana dizao. Ima li netko lijek za ovaj problem? Molim lijepo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice