Instaliranje ubuntua

poruka: 8
|
čitano: 2.551
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Instaliranje ubuntua

Znaci zelim instalirati ubuntu,a trenutno na kompu imam windows xp.zanima me dali mogu ubuntu kao i windows instalirat na C: a da podaci na D: ostanu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Instaliranje ubuntua
stirko55 kaže...

Znaci zelim instalirati ubuntu,a trenutno na kompu imam windows xp.zanima me dali mogu ubuntu kao i windows instalirat na C: a da podaci na D: ostanu?

Ovako,ako želiš maknuti XP i instalirati umjesto njega Ubuntu samo prilikom instalacije Ubuntu-a formatiraj disk (ili će ga on automatski sad neznam) a fajlovi na D:\ disku će ostati netaknuti. A ako pak želiš imati oba dva OS-a onda napraviš particiju od 20-ak GB i na tu particiju instaliraj Ubuntu. Particija nek bude ext3. Ako očeš ići u dubiozu tu su ti najpametniji kakapo i 1domagoj1,pa pitaj njih na PM ili kad dođu pa će ti odg. bolje od mene.

EDIT: to si trebo pitat na Linux podforum a ne ovdje {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 19:26 (filipvk1000).
16 godina
Instaliranje ubuntua

ma netraba ne namjeravam ostavljat windowse samo em ovo prvo zanimalo.hvala sta si pomoga

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

ma netraba ne namjeravam ostavljat windowse samo em ovo prvo zanimalo.hvala sta si pomoga

Znaći samo ubaci CD/stik i pri instalaciji formatiraj C:\ disk i sve je ok ;) D:\ će ostati netaknut. I da,opet napominjem,nek file system bude ext3. Ako imaš još pitanja pitaj na Linux Pitanja $ odgovori na podforum Linux..sretno!

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
Instaliranje ubuntua

izgleda ad ovaj ubunto nije za mene.sada me zanima kako mogu ponovno instalirat windowse.nece mi da ga ocita pomovu wine.oprosti sta dosadujen

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

izgleda ad ovaj ubunto nije za mene.sada me zanima kako mogu ponovno instalirat windowse.nece mi da ga ocita pomovu wine.oprosti sta dosadujen

Zašto misliš da nije za tebe? Reci u čemu je problem i Linuxaši će ti objasnit. Pitaj na temu "Linux - Pitanja i odgovori" na podforumu Linux. I kako to misliš instalirati Windows unutar Wine-a??? Wine je za instalaciju nekih windows aplikacija,a ne samih Windowsa. Da bi instaliro Windows moraš ubacit CD od windowsa,resetirat komp i dok se pali stiskat F9 (tako je kod mene) i onda ga bootaš. A moš i u BIOS-u namjestit pod CMOS features first boot device CD-ROM. i samo ubacit CD i resetirat...a ne preko Wine-a bože...ali nemoj još micat Ubuntu,naviknit češ se i shvatit da je bolji Ubuntu nego Windows. Instalacija programa ide preko Ubuntu software centra. Imaš fino sve programe tamo.. ;) Imaš Dash home gore ljevo u kutu,to klikni i da ti ne objašnjavam vidit češ šta imaš tamo....update napravi (preko update menagera u programima u dashu)...i to je to ;) ako si se maknio sa windowsa trebo si isprobat Kubuntu,to je Ubuntu koji ima KDE grafičko sučelje,pa bi ti bilo lakše jer podsječa na windows ;) a ako očeš na Ubuntu imati GNOME a ne Unity (znaći grafičko sučelje (izgled)) ideš u terminalu: "sudo apt-get install gnome-shell"  (bez navodnika) i samo kad te pita ukucaš password,kad završi resetiraš kompjuter,i pri loginu izabereš GNOME (vel'kim slovima,tamo pokraj onog di upisuješ lozinku kao ona amatica ili kako već)..i to je to :P zapravo,sve što te zanima pitaj na Linux podforumu...

16 godina
Instaliranje ubuntua

ovo sta se tice instaliranja windowsa.pritisnem to f9 i krenemi dalje i onda mi pise ono da pritisnem bilo koju tipku i pritisnem enter i onda mi pise ispod ono ka booting from CD i umisto da mi pokrene wiindows instalaciju samo mi nastavi učitavat ubuntu.iman cak 2 cd sa windowsima i proba san tako oba i uvik isto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

ovo sta se tice instaliranja windowsa.pritisnem to f9 i krenemi dalje i onda mi pise ono da pritisnem bilo koju tipku i pritisnem enter i onda mi pise ispod ono ka booting from CD i umisto da mi pokrene wiindows instalaciju samo mi nastavi učitavat ubuntu.iman cak 2 cd sa windowsima i proba san tako oba i uvik isto

Najprije odi u bios postavi kao first boot device CD/DVD ROM snimi postavke biosa i izađi.

onda kad ti bude pisalo da stisneš bilo koju tipku stisni i trebalo bi radit.

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice