Instalacija XP-a na HP 6735s laptop - PROBLEM

poruka: 8
|
čitano: 3.531
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ajmo da vidimo jeste li stvarno znalci ili mlatite praznu slamu.

Moj problem je kako instalirati Win XP na laptop HP 6735s, s obzirom da je:

1. U BIOS-u postavljeno da je 1. boot device HDD, a ostalo na disable

2. U BIOS-u postavljena administratorska lozinka koju je korisnik zaboravio

3. Bez lozinke nema pristupa promjeni boot uređaja

4. Postojeća instalacija XP-a nepristupačna (baca blue screen)

Ajmo s prijedlozima na sunce, tj. mjesečinu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Instalacija XP-a na HP 6735s laptop - PROBLEM

original xp sa predinstalacijom ili naknadno stavljen?

u prvom slucaju napravit recovery (f9 ili neki fx) za povrat u originalno stanje

u drugom slucaju vise mogucih opcija:

- rastavit laptop, izvuc bateriju od biosa da se resetira pass i radi sta i kako oces...

- pronac isti laptop, hdd u njega, instalacija u njega, po zavrsetku vratis natrag i gotovo...

- pokusat pronac bios pass reset tool za tog hp-a

- na drugom racunalu na prvoj particiji diska kreirat bootabilnu ms-dos particiju, na drugoj particiji imat kopiju winsa, kad se dos digne na lapu pokrenit instalaciju sa druge particije, prepisat postojecu dos particiju i dignit winse (ovo pitanje bili radilo, ali eto, palo mi napamet)

16 godina
neaktivan

drugi slučaj je u pitanju...

baterija izvađena na 3 sata ali ništa, lozinka ostaje jer je u posebnom čipu zalemljenom na ploči a ne u CMOS-u koji je uredno resetiran

bios pass reset tool ne postoji za taj model

drugi laptop bi bio rješenje ali gdje ga naći? Pogotovo da ti ga netko ostavi da mijenjaš HDD i instaliraš Windowse

Ovo zadnje bi trebalo isprobati...

18 godina
neaktivan

to zadnje mi je ono nategnuto... puno stvari se triba poklopit da upali, ali eto, i sam bi se s tim zaigra ako nema druge mogucnosti... inace, moze ti posluzit i 6735b verzija jer su hardverski jednake (osim sto b ima touch senzore)... ako nista drugo ne upali, ne preostaje ti drugo nego pronac "zrtvu" sa takvim laptopom...

15 godina

Odnošenje u servis da resetiraju password?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aj probaj ovo. 

NOTE: In order to initiate this BIOS recovery, "Window Key + B" must be pressed during powering on the system. BIOS recovery can be manually forced by pressing and holding the 4 arrow keys and pressing the power button.

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

-izvaditi HDD, priključiti ga ne neko računalo, obaviti instalaciju..

-kad je sve gotovo, sysprep i gašenje. (ne restart!)... dalje je vjerojatno jasno.

-admin pass je obavezna stvar, saznaj ga. HPove diskete su u pravilu nedostupne (potraži neke stare utilse-izvore, goodle možda da odgovor).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

To Mario.L-hr  :  to bi potrajalo predugo, laptop hitno treba dovesti u funkciju, a i vjerojatno kod nas to nitko ne bi mogao resetirati jer vidim da bi trebalo odlemiti i zalemiti novi čip na ploču

To ScarFace007 : ne radi jer password nije u BIOSU nego u posebnom čipu, ja sam napravio i reset CMOS-a na default postavke i ništa

To ihush:  to sam jučer napravio jer sam mislio da je taj način jedini da čim prije osposobim laptop. Prošlo mi je tek iz trećeg pokušaja (na trećom kompu) jer mi je u prva dva slučaja bacalo Blue Screen

Ipak vidim da na forumu ima i onih koji znaju razmišljati, pa im zahvaljujem na pomoći

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice