Instalacija windowsa xp - problem u samom početku

poruka: 40
|
čitano: 4.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Upalim kompjuter podesim u bios-u da mi instalaciju čita s CD-a, nakon toga mi veli da pritisnem bilo koju tipku i onda se nakon tog ne desi ništa(zablokira) ili se pojavi ovo (pogledaj sliku)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 21:50 (titan).

0 0 hvala 0
17 godina
Nema slike!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija windowsa xp - problem u samom poče

evo je !

17 godina
neaktivan

Mogao si uslikati cijeli ekran, ovak je teško reći o kakvoj se grešci radi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda je RAM pokvaren?

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 21:55 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sma odrezo ostalo, ali ostalo je crno tj. samo je ovo pisalo!

16 godina
neaktivan

imam jedan stari ram DDR1 a novi DDR2 sam kupio prije godinu dana i sve je radilo normalno pa se srušio windows.

16 godina
neaktivan

Vjerojatno u Biosu moras namjestit da koristis ili samo ddr ili samo ddr2. No sumnjam da je to ako imas neku hybrid plocu i da ti je prije radilo. Mozda trebas podesiti disk na IDE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Budem pogledal jel radi na IDE. Ako je radilo sa DDR1 i DDR2 prije, zašto nebi sad?

17 godina
neaktivan

Daj malo mesa, koja je matična, koji windowsi...Service pack?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 22:07 (Bugy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E, kanta je stara i hoću na njoj samo da imam net i office. Neznam koja je matična, moram pogledat. Windowsi su SP2.

16 godina

nezznam kako kod DDR1 i DDR II, al ja imam maticnu koja prima DDR II i DDR III i u upustivma mi pise da je strogo zabranjeno stavljat i jednu i drugu vrst memorije, probaj DDR I izvadit...ako nije to, pogledaj dal ti je instalacijski CD ostecen???

01010100 01001001 01001111

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Siguran sam da mi je instalacijski CD ispravan, a za RAM neznam, moram probat. Samo me buni kak su DDR1 i DDR2 memorije mogle prije skupa raditi bez ikakvih problema.

16 godina
neaktivan

Da provjeriš RAM,pokreni memtest

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
titan kaže...

Siguran sam da mi je instalacijski CD ispravan, a za RAM neznam, moram probat. Samo me buni kak su DDR1 i DDR2 memorije mogle prije skupa raditi bez ikakvih problema.

nezz...si siguran da je to tako u kucistu....gle, nekuzim se u te stare rame, al govorim ti kako je kod mene, aj probaj napraviti screenshut preko cijelog ekrana???

16 godina
neaktivan

Ajde da opišem malo prošlost kompjutera: star je 5 godina, prije dvije godine je stavljena nova grafička kartica, a prije godinu i nekoliko mjeseci je stavljeno još 512MB rama DDR2(prije je samo bilo 256MB rama DDR1). Sve je lijepo radilo do prije nekih 3 mjeseca kad se komp stalno sam od sebe isključival i nakon toga je pao windows. Evo sad pokušava instalirat isponova, ali neide.

0 0 hvala 0
16 godina
titan kaže...

Ajde da opišem malo prošlost kompjutera: star je 5 godina, prije dvije godine je stavljena nova grafička kartica, a prije godinu i nekoliko mjeseci je stavljeno još 512MB rama DDR2(prije je samo bilo 256MB rama DDR1). Sve je lijepo radilo do prije nekih 3 mjeseca kad se komp stalno sam od sebe isključival i nakon toga je pao windows. Evo sad pokušava instalirat isponova, ali neide.

jako mi je cudna ta kombinacija DDR 1 i DDR 2 memorije...gotovo nemoguca...mislim, nevolim se pravit pametan, al mislim da nemas bas tocne podatke o svojoj konfi, jer nisam siguran da DDR1 i DDR2 mogu ici istovremeno.....mislim, DDR2 i DDR 3 neidu, pa zasto bi isli DDR 1 i DDR 2???

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 23:28 (Tionio).
17 godina
neaktivan

da ti malo ne seres?ddr2 na maticnoj od 5 godina? mozda si onaj cupic skinuo i preselio kamo ide za ddr2??

lool,ma jos se smijem:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni ovo zvuči kao nesporazum - nije on mislio na tip memorije, nego na utor br.1 i br.2.

Jer ne bi DDR i DDR2 memorija (ako i postoji ploča koja ima utore za oba) NIKADA mogli raditi istovremeno.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

majstore prije dvije godine nisi više mogo nać DDR pa sam uzeo DDR 2. Jebiga možda sam se zeznuo.

16 godina
neaktivan

Zeznuo sam se imam 256MB DDR1 i 512MB DDR1. Procesor mi je ADM Athon (tm) 2.0 Ghz, HDD 120GB, Grafička kartica je ATI Radeon R9250 CN-AG925 256MB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 9:32 (titan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj izvadit jednu plocicu rama pa onda probat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Svi ste odmah napali ram, a niste malo progooglali. Da jeste, naletjeli bi na hrpe postova na drugim forumima... Oštećen je bootloader. Jedini način da se to rješi je repair windowsa (ako možeš doć do te opcije na cd-u da popravi bootloader) ili low-level formatiranje koje će obrisat bootloader. Evo link

Stick to the shadows....
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

E, hvala na tome dobra ideja, ali to je meni teško napraviti. Toliko baš i neznam s biosom. Kužiš na tom kompu nema windowsa, prazan je! Sad bi trebalo instalirati. Ako bi mogo pojasnit  low-level formatiranje.

17 godina
odjavljen

Prvo provjeri jel možeš otvorit Repair konzolu. Dal možeš uć u setup ili se ona greška pojavi prije setupa? Ako ne možeš ni u setup od windowsa (ono, press enter to install windows, press R to repair, press f3 to quit without installing windows..), ostaje ti jedino low level formatiranje. treba ti disketa sa koje ćeš pokrenut program (valjda imaš sistemsku disketu, samo na nju kopiraš ovaj program). Kad završi bootanje sa diskete, pokreneš hdkill3.com (tako se zove program) i on će izbrisati cijeli disk i MBR. Onda ćeš moć windowse instalirati... Ako sve napraviš kako treba.

EDIT. krivi link. dolje ti piše download zip

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 15:19 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Da na disketu stavim taj program?

17 godina
odjavljen

da, na sistemsku disketu ili cd. već sam zaboravio kako se to radi ali ugl - na postojeću sistemsku disketu ili CD stavi taj program i pokreni ga.

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan

Problem je u tome da ja u biosu neznam pokrenut program s diskete. Jel znaš kak se to radi?

16 godina
neaktivan

e, i moram ti reć da mogu u setup! Neće bootati disketu. Probat ću još par puta bootat disketu pa ću vidjet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 16:11 (titan).
16 godina
neaktivan

Sad sam išo opet probat bootat windowse s CD-a neki put baci onu sliku koju sam satavil na početku, a sad je bacilo samo crticu _ koja titra???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice