Igre se smrzavaju.. Zašto?

poruka: 47
|
čitano: 5.245
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz svima!

Novi sam ovdje, a registrirao sam se da pokušam nač riješenje za jedan problem koji se pojavio u zadnje vrijeme, a i da vidim malo šta se dešava u gamerskom svijetu pošto u zadnje vrijeme nisam baš u điru.

Naime, radi o tome da u zadnje vrijeme sve igre jednostavno se smrznu nakon nekog vremena. Mislim da ne bi smjelo bit do kompjutera jer konfiguracija bi morala biti dovoljno jaka( 4GB RAM, Intel Core2 2x 3.0 gh, nVidia Gforce 8800 GTX, hdd 500gb)

Od nekih prijatelja koji se kao kuže u igre sam dobio odgovore da je to do nekompatibilnosti programa sa igrom, i da zato se igra smrzne ili da je u pitanu virus...

Pleeease, pomozite jer bi igrao a nemogu niš igrat, čak i one igre koje su prije normalno radile, sad su počele zahebavat. rade normalno na najjačoj rezoluciji, sve high, i odjednom se smrznu, svaka na isti način...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Prvo podrobno skeniraj računalo od virusa. Updateaj drivere i Windowse. Zatim isključi servise koji bi to mogli ometati. Možda bi bilo najbolje da napraviš listu programa koje si instalirao neposredno prije toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

napravi sve ovo sto je predlozeno u postu prije. o kojim se igricama radi? kakve su ti temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Igre se smrzavaju.. Zašto?

Radi se o Pes10, NFS Shift, Star Wars-The Clone Wars Republic Heroes, LEGO Star Wars-The complete saga, Pes8, Moh Airborne itd.(neke sam pobrisao, a neke instalirao da vidim hoče li radit)

A npr. Warcraft The frozen throne radi bez problema(ajde, ipak je to dosta stara igra), isto tako C&C generals i zero hour...  Moguće da su na različitim engine-ima igre pa zato nešto radi nešto ne...

A temperaturu neznam...:s

I sad mi je još palo na pamet da kad neka igra zašteka tako, onda više nijedna nakon toga ne radi, dok ne restartam komp, onda radi svaka normalno tih par minuta ili manje, i opet isto...:(

16 godina
protjeran

Ako si napravio sve što sam ti rekao. Probaj reinstalirati Windowse. Možda imaš piratske igre, a one mogu stvarati probleme. Uglavnom probaj sve navedeno, ako ne pomogne onda stvarno ne znam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skenirao sam sa Nod-om i Spybot-om, i nisu našli ništa, windowsi i driveri su update-ani redovno, jedino mi nije jasno na kakve servise mislite???

Rušenje windowsa mi i je opcija koja mi se vrti po glavi, ali je stvar u tome da imam 500 gb(skoro pun hdd) filmova i drugih stvari, i neda mi se sve to micat na dvd-e ili sl. a ne želim ih izgubit. Ali ako uskoro ne riješim problem, posudit ču eksterni hdd od frenda, pobacat sve na njega, i srušit windowse, to je jedino riješenje.

17 godina
neaktivan
koje napajanje imaš? možda je slabo za tu konfu...
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

Napajanje je Chieftec 550W, EPS, ATX 2.0, 3x12V

Šta zbog napajanja se mogu isto dešavat takve stvari, odnosno rušenje igri???

Saznao sam u međuvremenu da bi mogao u pitanju biti neki problem sa RAM-om... Šta kažete na to?

Dali bi možda ovaj error(slika!) mogao utjecat na probleme s igrama? To se pojavljuje u zadnje vrijeme kad se dignu windowsi, i kad se klikne ok komp se restarta i to se više ne pojavi...

Izgleda da što duže su win gore, to če se više sranja dešavat... nema druge nego reinstalacija.:(

16 godina

koliko ti je namještena page file memory ako je ispod 4gige povećaj na bar 6

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dodaj neki hladnjak da puše po grafičkoj,sigurno se pregrijava,ili ju samo očisti od prašine pa probaj. Takav sam i ja slučaj imao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 1:08 (miljac007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A gdje se namješta page file memory?Sramim se  može ukratko pojašnjenje?

Hvala!

16 godina
neaktivan

Evo, malo sam pogledao koje su temperature u kompu, pa evo prt scr od everesta, pa me zanima dali je to ok...:s

Primjetio sam da kad igram neku igru od onih koje rade, da se temp dosta dignu, a to je loše jelda?Šutim

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 14:08 (Bađo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesu li ovo temp u igranju ili u idle?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idle temp.

a kad igram se dignu, i to čak i dosta...  70-80-90 stupnjeva...

i vjerojatno zato igra zašteka, a to se pogotovo očitava na jačim igrama, jer se očigledno sveskupa brže zagrije jer igra više iskorištava kapacitete kompa

ŠutimMršti se

16 godina
neaktivan

To je previše za grafičku moja gtx 275 ima takve temp ali tek u load-u!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bađo kaže...

idle temp.

a kad igram se dignu, i to čak i dosta...  70-80-90 stupnjeva...

i vjerojatno zato igra zašteka, a to se pogotovo očitava na jačim igrama, jer se očigledno sveskupa brže zagrije jer igra više iskorištava kapacitete kompa

ŠutimMršti se

To što ti smrzavaju igrice dok igraš to ti se vjerovatno grafička pregrijava ,kakav imaš protok zraka u kućište ako nemaš nikako otvora na bočnoj stranici ,skini je ili ako imaš stavi kakav ventilator da puše direktno u grafičku,a ovo su velike temperature za grafičku....

RIDER
16 godina
neaktivan

itekako velike temperature, probaj malo ocistiti grafu od prasine i otvoriti bocnu stranicu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo temperature dok igram PES10...

Otvorio sam bočnu stranicu i izvadio kučište van predviđenog mjesta u stolu, i bolje je, ne zaštekavaju igre, ali po everestu su temp. i dalje jako visokeeeee

U kučištu ima par mjesta predviđenih za ventilatore, ali ventilatora u njima nema, tj. ima samo jedan na procesoru i onaj mali na grafičkoj, ostalo ništa...

16 godina
protjeran
Bađo kaže...

Pozz svima!

Novi sam ovdje, a registrirao sam se da pokušam nač riješenje za jedan problem koji se pojavio u zadnje vrijeme, a i da vidim malo šta se dešava u gamerskom svijetu pošto u zadnje vrijeme nisam baš u điru.

Naime, radi o tome da u zadnje vrijeme sve igre jednostavno se smrznu nakon nekog vremena. Mislim da ne bi smjelo bit do kompjutera jer konfiguracija bi morala biti dovoljno jaka( 4GB RAM, Intel Core2 2x 3.0 gh, nVidia Gforce 8800 GTX, hdd 500gb)

Od nekih prijatelja koji se kao kuže u igre sam dobio odgovore da je to do nekompatibilnosti programa sa igrom, i da zato se igra smrzne ili da je u pitanu virus...

Pleeease, pomozite jer bi igrao a nemogu niš igrat, čak i one igre koje su prije normalno radile, sad su počele zahebavat. rade normalno na najjačoj rezoluciji, sve high, i odjednom se smrznu, svaka na isti način...

pročisti sustav kako su ti rekli..potom probaj instalirati GAME BOOSTER, evo ti link..    http://www.iobit.com/gamebooster.html   ...radi na principu privremenog isključivanja svih nepotrebnih servisa...kojih da je vjerujem kod tebe puuunoNamigiva...potom bi trebalo biti ok...

17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...

pročisti sustav kako su ti rekli..potom probaj instalirati GAME BOOSTER, evo ti link..    http://www.iobit.com/gamebooster.html   ...radi na principu privremenog isključivanja svih nepotrebnih servisa...kojih da je vjerujem kod tebe puuunoNamigiva...potom bi trebalo biti ok...

Pišeš gluposti, pa jesi li mu vidio temperature grafičke u loadu?

16 godina
neaktivan

WTF koje temp. u load-u čudim se što je grafa uopče živa!

Edit :

ovakve bi ti trebale bit temp. u idle

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 18:37 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Tom69 kaže...
TYRAEL kaže...

Pišeš gluposti, pa jesi li mu vidio temperature grafičke u loadu?

nisu gluposti..to je SAMO JEDAN OD razloga...ali i ti si dobro u pravu...ne možeš reći de fakto glupost ako nisam pobrojao sve moguće razloge...Neodlučan

17 godina

ja sam imao isti problem i rijesenje je bilo u promjeni ram memorije,dok sam to obavio sve je radilo super,probaj posudit ram od kolege pa ces vidit jer ce se to i dalje desavat,ako je ok eto ti rijesenja.

sniper only
16 godina
neaktivan

Zar nevidite kakve su mu temperature grafičke! Samo to može bit problem! Očisti prašinu i promjeni termo pastu na kartici!

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

..ventilator kvalitetniji staviti...inače prži kajganu...Namigiva

17 godina
zeroname kaže...

Zar nevidite kakve su mu temperature grafičke! Samo to može bit problem! Očisti prašinu i promjeni termo pastu na kartici!

da nazalost nisam pogledao slike i sad vidim da si u pravu,to je definitivno prevelika temperatura za gpu,prvo bi to trebalo rijesit pa onda vidik kako ce se ponasat.

sniper only
16 godina
neaktivan

Upravo sam iz ventilatora od grafičke izvadio 14 kila prašine i skoro se ugušio usput... on je bio skoro skroz začepljen, nije ni čudo da su takve temp...

Ima li neki lakši i jednostaviji način čiščenja prašine iz ventilatora i ostalih dijelova kompa???

17 godina

lagano s komresorom

sniper only
16 godina
neaktivan

propuses cijelo kuciste sa kompresorom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

lagano s komresorom

Kompresor vuče vlagu iz zraka stoga je moguće da vlaga napravi kratki spoj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice