GoSoft i TuneUp Utilities 09 prave probleme

poruka: 3
|
čitano: 1.989
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

U firmi imam GoSoft, ljubazan programčić koji povezuje sve funkcije poduzeća u cjelinu. Instaliran je na svakom kompu, a na kompovima koji imaju TuneUp Utilities dolazi do problema između njih dvojice. Naime, TU2009 prilikom skeniranja registryja obriše GoSoft klijenta, a bez njega ne može raditi GoSoft na instaliranom računalu.

Ono što me zanima je sljedeće: kako objasniti TuneUp-u da je GoSoft klijent good fella, a da ne moram skeniranje registryja staviti na isklj?

Vrlo hvala unaprijed! :)

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GoSoft i TuneUp Utilities 09 prave probleme

Nisam pri računalu s TuneUp, ali bih ti preporučio da umjesto toga alata za registry isprobaš besplatni CCleaner koji te prije čišćenja pita jel' da napravi backup registrya. Ili isključuj ključ po ključ iz popisa problema koje je našao TuneUp.

Dakle, ako hoćeš sve automatski i sigurnije, skini i instaliraj CCleaner, s lijeve strane druga kontrola za čišćenje koje trebaš, potvrdi da hoćeš backup, kad sve završi vidi jel' ti radi GoSoft. Ako ne radi, pokreneš vraćanje registrya opet preko CCleanera.

EDIT: premda mislim da TuneUp ima automatski backup, pa ako nešto pođe po zlu možeš otići u Rescue Center i vratiti ispravno stanje. A baš fino podešavanje koje aplikacije da preskoči iz skeniranja, e to ne bih rekao... ali zato na popisu problema možeš otići pod "Details" i isključiti kvačicu kod onog ključa koji ne želiš da pegla. Jeste da je sporije nego prepustiti sve automatici, ali sigurnije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 14:00 (Faerdhur).
16 godina
neaktivan

...da,kod glary utilitiesa postoji ignore list nanager,ne znam kako se to zove u tune up-u,ali postupak je vjerovatno sličan..
..otčekirati te ključeve nakon scana i oni bi se trebali pojaviti na toj listi..
..ali čemu kopati po registru bez neke velike potrebe..,pogotovo u firmi..možda je dovoljno obično čiščenje diska samo s CCleanerom..

ako se baš mora,pretpostavljam da na svim kompovima na kojima se koristi tune up.. treba točno podesiti tu ignore listu da ne trza na taj program..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 14:27 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice