Bok svima, jedno pitanje u excelu u stupcu imam 20 datuma tipa: 1.1.2011
2.1.2011
5.1.2011
7.1.2011 itd itd kako da ja promjenim samo mjesec u svih 20???!!!
THX
Bok svima, jedno pitanje u excelu u stupcu imam 20 datuma tipa: 1.1.2011
2.1.2011
5.1.2011
7.1.2011 itd itd kako da ja promjenim samo mjesec u svih 20???!!!
THX
Probaj promijeniti samo u prvom i onda postavi kursor u donji desni kut okvira tako da ti se promijeni u crni križ i samo povuci dolje.
Moze to malo pojednostavljenim rijecnikom nista ne kuzim xd
Probaj promijeniti samo u prvom i onda postavi kursor u donji desni kut okvira tako da ti se promijeni u crni križ i samo povuci dolje.
to bi radilo jedino ako mu datumi idu jedan za drugim, primjerice: 1.2, 2.2,3.2,4.2....
Hahaha...
Promijeniš prvi datum.
Staviš miša na donji desni dio kućice u koju upisuješ.
Strelica će se promijeniti u križić (mora biti crni).
Dok je križić prisutan klikneš lijevi miš i držiš ga i povučeš prema dolje na sve ostale datume koje želiš promijeniti.
Excel će ti sam nastaviti brojati dane i zamijeniti datum.
I promjeni mi se sve u prvi datum a ja to ne zelim zelim da mi se samo mjeseci zamjene.....
Desni klik na promjenjeni datum Format, Cells. Numbers, odaberi "Date" i stil.
Sorry sto te maltretiram ali meni je sve na eng cak ne znam ni jezik promjeniti....XD
jesi probao sa nekim funkcijama?
evo ti slika kako sam ja to rijšio sa funkcijom.
a sama funkcija iizgleda ovako:
=DATE(YEAR(A1);2;DAY(A1))
objašnjenje:
1. funkcija DATE koristi se za "slaganje" datuma i sastoji se od tri dijela - godina, mjesec i dan
2. za upisivanje godine koristio sma funkciju YEAR(A1) čime sam "pokupio" godinu iz tvog datuma koji je u A1
3. za unos mjeseca ručno sam upisao broj "2" koji simbolizira drugi mjesec
4. za unos dana koristio sam funkciju DAY(A1) koji iz tvog datuma pokupi dan (da ne pišem ručno za svaku ćeliju)
5. kada je ovo upisano u ćeliju A1 onda se ulovi fill handle i povuće prema dolje da se formula kopira i primjeni na druge ćelije
nadam se da sam ti pomogao!
Thx svima nasao....
Ljudi može pomoć,
trebam broj 77,77 podijeliti u tablici jedan ispod drugog npr:
0,567
3,167
9,111
.....
........
......
77,77
netko
Ha 

to za početak...
objasnio si nema šta...
Prvi stupac je očito nekakva brzina. Jesu li ona dana ili računaš?
Koliko sam uspio izračunati razlika između tih brzina je +1,589 osim oko 7, 11 i 23.
Ako je tako uneseš prva dva, a ostalo razvučeš!
Ako se radi o formuli, prvo izračunaš, pa razvučeš!
Ne radi mi zaštita ćelije. Ćelije koje sam zaštitio prije mjesec dana su zaštićene, a nove koje hoću zaštiti, ne mogu!?
Probao sam na dva računala, u firmi i doma. Je li smeta prevelika formula u ćeliji ili velika kolićina formula u listu?