Dvb-t HD

poruka: 7
|
čitano: 1.272
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dvb-t HD

zanima me kaj sve trebam za pratit hd signal(navodno ga hrt pusta u eksperimentalnom modu)

imam gigabyte u8000 tv karticu, q6600 procesor i koristi powercinema iz viste jer to dovoljno za hd i kak da provjerim dali mi to radi u hd rezoluciji.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dvb-t HD

Jedino što ti je, u stvari, bitno (s obzirom da nemaš namjeru gledati na HD ready TV-u) jest da imaš DVB-T kompatibilnu TV karticu s podrškom za MPEG 4 AVC (H.264) codec.

Provjeri samo još, za svaki slučaj (u svrhu kompatibilnosti), specifikacije tvoje trenutne TV kartice...

+ prouči OVO

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
17 godina
neaktivan

pa imam lcd 22" i neznam dali software ima isto podrsku za mpeg4 a kartica koju imam pise da ima 1080i ready (znaci valjda ima mpeg4 podrsku)

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan

Malo sam guglao i nisam, nažalost, nigdje eksplicitno uočio da piše da podržava MPEG4 (H.264) - vidio sam tek da piše da je HDTV kompatibilna... Mršti seNo, s obzirom na cijenu, ipak optimistično nagađam da bi, u najmanju ruku, trebala biti...Osmijeh

Što se tiče samog softvera - trebao bi biti u stanju prikazati dekodirani HD signal bez ikakvih problema (uz, naravno, razumnu pretpostavku da je i sam čip sposoban za MPEG 4)

To bi onda bilo to od mene - više od ovoga zbilja nisam niti informiran niti kompetentan komentirati...Šutim

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
17 godina
neaktivan
Dvb-t HD

powerdvd ultra bi trebao učiniti svoje, coreavc, ffdshow također. Napomena: uz ove codece treba se osigurati i jaaaakim računalom. Dekodiranje HD signala traži puuuno matematike...

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ak q6600 na 3,8ghz nije dovoljan onda neznam kaj je, jos uvijek ni h od hd hrt neznam kak da to ulovim, kolko sam vidio kartica podrzava mpeg-4.

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@832MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts 512MB
17 godina

Dobar dan!

Što se tiče prijama HRT HD eksperimentalnog programa, on se emitira za područje Zagreba na 56. kanalu (UHF). Pokušaj antenu smjestiti tako da imaš pogled prema Prisavlju (zgradi HRT-a)

Inače, tvoja konfiguracija je više nego dovoljna za HD.

Kao što su drugi već napisali, samo trebaš instalirati potrebne codece (samo kao primjer - iako je druga kartica u pitanju - meni sve radi ok na Centrinu 1.86GHz uz AVerMedijin originalni softver i Cyberlinkov codec).

Pozdrav,

KaeR

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice