Dosadni Power Chute

poruka: 4
|
čitano: 1.536
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Dosadni Power Chute
EXOCET kaže...

Mayday mayday mayday.

Ako sam dobro shvatio, tebi Power Chute stalno govori da je UPS preopterećen, a ne samo kad prijeđe na bateriju.

Ja imam APC UPS 550VA i uopće nisam instalirao taj Power Chute. Ne znam imaš li Win 7 ili XP, ali na Win7 se sve može namjestiti u opcijama napajanja u Control Panel-u (npr. ako je baterija slaba da se računalo isključi itd...) Ne znam ima li tu mogućnost XP. Meni je baterija od laptopa na XP-u prepoznata kao Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery, ali mislim da XP nema tako napredne mogućnosti za bateriju bez dodatnog programa.

Dovoljno je da UPS bude spojen preko USB-a i da ga Windows (7) prepozna kao bateriju.

Dakle, da sam na tvom mjestu (i da imam Win7), prvo bih deinstalirao taj Power Chute, namjestio opcije za bateriju u samim Windowsima i onda vidio kako se cijela stvar ponaša.

Nadam se da sam malo pomogao.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dosadni Power Chute

Meni još nije nestalo struje, pa ne znam kako se ponaša. (A prije nego sam ga kupio, nestajalo je struje svaki čas). Ali u Win 7 ima za odabrati što učiniti u kojem slučaju. Npr: 

battery low (50%)

battery critical (10%) - turn off computer (to sam ja odabrao za battery critical)

Dakle, komp bi se trebao normalno isključiti kad UPS ostane na 10% snage.

Što se tiče preopterećenja, ne znam što Windows radi niti je li što izbacuje (mislim da nema u sebi detekciju preopterećenja).

Ali zar ne bi preopterećenje u slučaju nestanka struje trebalo samo utjecati na vrijeme koliko UPS može izdržati (npr. 5 umjesto 30 min.) umjesto da se sve odmah isključi? (tako su meni rekli u Linksu (citiram): "Možete upotrijebiti i slabiji UPS, skraćuje se samo vrijeme koliko baterija izdrži bez struje. Svaki UPS mora trajati i do 30 min. bez struje ukoliko povuče onoliko watta kolika mu je deklarirana vrijednost. Ukoliko povuče više, smanjuje se vrijeme autonomije.")

Tada bi baterija brzo oslabila do 10% i Windows bi isključio računalo.

Dakle, on te kad uključiš igru upozorava da povlači više Watta nego što je njegova deklarirana vrijednost i da u slučaju nestanka struje baterija to neće moći podržati. Hmm... ali stvarno je dosadan! Ako je istina ovo što su rekli u Linksu, onda se ne moraš brinuti za nikakvo opterećenje, a naročito ne za opterećenje dok si pod strujom.

Mislim da se te sve vrijednosti u Watt-ima i Volt-Amperima odnose na bateriju (uključujući i one uzbune od Power Chute-a). Ne vjerujem da je UPS pod strujom ikad preopterećen (osim ako na njega priključiš četiri grijalice).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:52 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dosadni Power Chute

A ne znam što da ti kažem. Koga sam god pitao, svatko mi je rekao nešto drugo o tim UPS-ovima. A strani forumi su prepuni kontradiktornih činjenica o UPS-ovima.

Na kraju ispadne da te UPS dođe masu love, a kad je najpotrebnije, izleti osigurač i onda je isto kao da imaš najobičniju letvu sa prenaponskom zaštitom.

Ne znam. Možeš probati bez Power Chute-a, pa nekako izazvati nestanak struje. Možda isključiti cijelu stvar iz utičnice pa da vidiš jel' Windows dobro gasi PC; mada sam na nekim forumima čitao da se ne preporuča vaditi UPS iz utičnice (zbog uzemljenja), nego radije prekinuti strujni krug pomoću onog gumba dolje s prednje strane (nisam probao).

Offtopic (sorrry, al' ovo moram spomenut):

Da se nadovežem na one kontradiktorne činjenice na stranim forumima.

Evo jedan primjer: WD najgori brand HDD-a uopće (Seagate i Samsung puno bolji)

Drugi forum: WD najbolji od najboljih (Seagate najgori, Samsung negdje između)

Treći forum: sva tri branda jako dobri

.... i sad ti budi pametan i odluči što kupiti na temelju tuđih iskustava ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dosadni Power Chute

Nema na čemu! Hvala i tebi na upozorenju! (Već sam se spremao pritisnut onaj gumb...)

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 21:37 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice