Deinstaliranje fontova?

poruka: 14
|
čitano: 4.071
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Deinstaliranje fontova?

Pozz svima, skinuo sam paket od 100 fontova i sve ih instalirao na laptop. 98 od 100 nikad ne koristim samo mi prave gužvu, htio bih ih obrisati ali bojim se da nebih obrisao neki defaultni pa da sjebem sve. Zna li netko koje ne smijem obrisati? Koristim Win10.

Vamonos carajo hijos te putas!

0 0 hvala 0
13 godina
Deinstaliranje fontova?
  1. -Windows + I 

2. -Opcija "Personalizacija".

3. -Odaberi "Fontovi".

4. -Na desnoj strani prozora vidjeti ćetš vezu "Resetiraj fontove" pod naslovom "Povezane postavke". 

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Deinstaliranje fontova?

Nemam tu opciju bem joj tetku.

https://ibb.co/QDSMHtg

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Deinstaliranje fontova?

Probaj skinuti Advanced system font changer pod Advanced tabu imaš Restore Fonts and Restart PC.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
2 godine
Deinstaliranje fontova?

Probao, ništa se nije desilo. Nije izbrisalo nijedan font. Nema veze ostavit ću tako kako je.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Deinstaliranje fontova?

Regedit - search uneccesary fonts - delete key

0 0 hvala 0
2 godine
sks78 kaže...

Regedit - search uneccesary fonts - delete key

Možeš pojasnit? Uđem u regedit i šta onda?

6 godina
neaktivan
Deinstaliranje fontova?

koristis search (ako se dobro sjecam, find i find next)

i trazis fontove koje zelis obrisati

nakon brisanja kljuceva, nekakv system cleanaer bi trebao automatski obrisati sa diska fileove koji nemaju pripadajuci rigistar kljuc.

mozda advanced system care ili tako nesta.

pazi samo u registru, dobro provijeri svaki kljuc prije nego ga obrises da budes siguran da se on odnosi iskljucivo na nepotrebne fontove i provijeri funkcije kljuca iznad njega (folder u koji pripada podfolder) da slucajno nije ovisan o klucu kojeg zelis obrisati.

Sve te stvari automatski rade uninstalleri, pa ako ne sumnjas u sebe nemas sta zajebat

0 2 hvala 0
6 godina
neaktivan
Deinstaliranje fontova?

Ja sam na windows uvijek koristio Revo Uninstaler Pro - odlicna aplikacija. Trial traje mislim 30 dana, nakon toga je reinstaliramo i imamo opet isti trial...

Aplikacija je bila odlicna, uvijek je savrseno sve leftovere ocistila, takodjer moze ocistiti sev one windows kompnentne tipa cloud, weather, sport, media player...

I za mutne aplikacije koje je tesko pratiti, ima opciju installl with revo i onda track poslije...

0 1 hvala 0
2 godine
Deinstaliranje fontova?

Nista ja tebe ne razumijem 

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Deinstaliranje fontova?

Kako ne razumijes.

Skinuo si paket od 100 fontova, e pa skini ga opet i pogledaj imena fontova u njemu

zatim otvori regedit idi na find i upisi ime fonta te brisi kljuceve za njega

nakon toga pocisti disk nekim dobrim cleanerom.

I sljedeci puta instaliraj paket od 100 fontova koristeci tracking moguccnosti aplikacije Revo unninstaler ili neke slicne...

Sta se tu ne moze razumijeti ?

edit, kad vec imas ime fonta i obrises ga iz registra, potrazi taj font i na windows disku te ga obrisi...

ali svejedno preporucam na kraju sve ocistiti nekakvim cleanerom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 18:43 (sks78).

0 0 hvala 0
16 godina
sks78 kaže...

Kako ne razumijes.

Skinuo si paket od 100 fontova, e pa skini ga opet i pogledaj imena fontova u njemu

zatim otvori regedit idi na find i upisi ime fonta te brisi kljuceve za njega

nakon toga pocisti disk nekim dobrim cleanerom.

I sljedeci puta instaliraj paket od 100 fontova koristeci tracking moguccnosti aplikacije Revo unninstaler ili neke slicne...

Sta se tu ne moze razumijeti ?

edit, kad vec imas ime fonta i obrises ga iz registra, potrazi taj font i na windows disku te ga obrisi...

ali svejedno preporucam na kraju sve ocistiti nekakvim cleanerom..

početak je ok.. do regedita i cc-a.. (bezvezarija), jednako kao što je nepotreban sysfont editor, jer to nije sysfont (kojeg tad win-os štiti, ne dozvoljava i sl.).

-fontovi su naprosto fontovi.. obično pregledavanje u cp-apletu ili folder u win (isto je..) i po nazivu-izgledu kao i proizvođaču je lako zaključiti-pogoditi koji su to +100 dodatnih fontova, dok ako za neke nije siguran može ostaviti.. ne smeta tj ni ovih 100 realno ne smeta, zanemarivo u odnosu koliko klasični grafičari (iz doba dinosaura) koriste fontova 5-10 i više tiusća kad su potrebniji fontmanageri-grupe i sl. ovo je zanemarivo i može se bez kemijanja nepotrebnim alatima po rizičnim mjestima uz podsjetnik da je cc u jednom trenutku bio malware .. i da osim u nuždi takve alate treba izbjegavati ako pazimo na računalo ..

-da, ako u paketu koji je instalirao može vidjeti nazive fonta, to je dobra ideja-prijedlog.. ostalo bolje ne.

(+ naziv fonta koji se prikazuje i naziv filea ne moraju biti identični-slični-isti.. mogu biti različiti no to je ipak dovoljno dobar prijedlog..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Deinstaliranje fontova?

o, mukutiljutu, kaj ga vi komplicirate ...

otvori control panel i nađi "aplet" fonts. tu ih je čitava gomila a svaki (kad na nj klikneš) pokazuje kako font izgleda. koji ti ne paše samo ga klikni i tipka delete. pazi samo na jedno: ne briši dijelove "familije" fonta (npr. ostaviš regular a izbrišeš bold ili italic - ne to raditi) i tako 98 puta (ili koliko hoćeš). opljevi njivu od drača. ak baš hoćeš školski, tu ti piše točno i detaljno sve o svemu tome. na koncu samo restart, kak to već ide. i ne - ne moraš mijenjati napajanje. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 20:27 (Ajar).
Moj PC  
5 0 hvala 1
2 godine
Deinstaliranje fontova?

A ovo, odem u C/Windows/Fonts i onda se kraj svih fontova na lijevo pokaže Font Settings...

https://ibb.co/6sLX61z

Da stisnem restore default? Ako vrati na zadano, ova dva koja koristim ću instalirati ponovo al pojedinačno.

EDIT: Pokušao sam ali apsolutno ništa se nije desilo...

I još jedna stvar koja mi nije jasna, zašto mi u odabiru fonta za svaki font izbacuje sve moguće varijacije (bold,italic,ovo,ono),

to prije nikad nije tako pokazivalo, već default fonta i onda u drugom onom odjeljku odabereš želiš li obični, bold, italic il šta već.

Evo slika https://ibb.co/njKP5dx

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 22:45 (imba_kewl).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice