Cudan problem sa POST-om

poruka: 5
|
čitano: 2.367
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Cudan problem sa POST-om

Upravo radim na msi CX500 laptopu,dizem Windows i kada sam ga dobio,bio je instaliran Win 7 home premium,odmah sam primjetio cudnu poruku koju laptop pokazuje prilikom posta.

SiS191 PXE BootROM v1.3 Use DEV/BBS

PXE-E61 : Media test failure,check cable

PXE-M0F : Exiting SiS191 PXE BootROM

Ocigledno ukazuje problem sa przilicom,no ona radi bezprijekorno,stovise,sada kada sam mu instalirao Win 7 ultimate 64,sve lijep i brzo radi!

Jos ga nisam rastavio(radi ciscenja) ima li tko kakav prijedlog na sta da pripazim,da bi se eventualno uklonila poruka?

Uopce sta ona znaci?

Na slici se slucajno nasao DvD u przilici,poruka je indeticna bio CD u przilici ili ne!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cudan problem sa POST-om

0 pogleda do sada-khmm!

No dobro,problem je rjesen,sve rastavio i ocistio,ukljucujuci i kontakte przilice,u BIOS-u pod first boot stavio hard i to je to,nema poruke!

Eto rjesenja za sve one koji budu imali isti problem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Cudan problem sa POST-om

Poruka nema veze sa DVD pržilicom več sa boot opcijom tvoje (sis) mrežne kartice.

Pxe boot agent traži PXE server, kojega naravno na tvojoj mreži nema pa izbacuje grešku.

Znači trebaš ući u BIOS, naći postavke mrežne kartice i na njoj isključiti opciju PXE boot.

To u biti i nije greška ali strašno usporava vrijeme boot-anja.

18 godina
Cudan problem sa POST-om

Ako postoji novi bios za laptop ili novi firmware za pržilicu, možeš i to nadograditi/flashati.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Cudan problem sa POST-om

Ma nista necu prckati,radi ko urica,boota se nevjerovatno brzo!

Mali offtopic-laptop je star oko 2 godine,nikada rastavljan,covjece nikada nisam vidio cisci stroj,na onoj "mrezici" kod proca jedva zrno prasine!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice