Imam Ati x1650 pro, win xp sp3. Evo danas vec drugi put BSOD, navodno kako on kaze zbog "ati3duag.dll"
. Zanimljivo da se javlja samo dok igram ili kad ulazim u igru. Imao sam i prije tih problema ali se smirilo i sad opet počelo. Tražio sam po google o tome i našao hrpu stvari koje i nisu baš pomogle. Navodno da je problem u windows update-u, tj. ova 2 update-a ( KB900485 i KB920872 ). Windows update ne skidam. Moguće da je u tome problem. Ali ne skidaju ni moji frendovi (sa ati karticama) pa nemaju tih problema. Tako da mislim da nije zbog toga. Probao sam razne drivere sa službenih stranice i probao omega drivere (3.8.442) na kojima sam trenutno. Formatiranje HDD-a i čisti windowsi nisu pomogli. Dali je netko imao takav problem ili zna kako ga riješiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim da samo moraš očistit ventilator. pregrijava ti se grafička.
Ja samo mislim da treba koristiti Catalyst 9.3 ili starije.
Noviji ne podržavaju x1000 seriju grafi.
Ako je grafa AGP, trebaju driveri s AGP hotfixom (isto 9.3).
U protivnom neće radit igre i ostalo vezano uz Direct3D.
Nije ništa clockano. temperatura je sasvim ok, nema prasine 100%. Grafa je AGP, to je točno. Nisam stavljao nikakav hotfix za AGP. Probat cu pa javim.
Mislim da ti ovo treba:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
Znam d aobični 7.7 rade sigurno.
Stavio sam 7.4. te sam imao na cd-u nekom. Zasad rade. Vidjet cu dokle :p . pozz i hvala na pomoći.
Evo jucer i danas opet isti shit... krenuo igrati Titan Quest i nakon 5min bsod upravo taj ati3duag.dll. igrica inace radi bez problema. neznam dali je do windowsa. Imam win xp sp3 unattempted. Neda mi se rušiti i sve nanovo instalirati ako nije to. Mislim da sam imao problema s tim i na win sp2. Zanimljivo je sto se dogadja samo u nekim igrama. Ne u svim i nikad dok radim u windowsima.
Određene igre traže novije drivere - to ti je zbog toga.
Probao sam i sa novijim tj. zadnjim driverima koje podrzava ati x1650 i isto se dogadjalo. A i ne igram bas nove igre jer mi konfiguracija sux. tako da su driveri ok za te igre. Cak mi se dogadjalo sa igrom suffering 2 koja je 3 god stara. stvarno sam probao svakakve drivere od ati i omega al nista...
Uzmi jedan ventilator i stavi ga da puše ravno u grafičku, tada se ne bi trebala više pregrijavati...
Iz iskustva sam primjetio da 1650 serija dosta muke muči s temperaturama...
Uzmi jedan ventilator i stavi ga da puše ravno u grafičku, tada se ne bi trebala više pregrijavati...
Iz iskustva sam primjetio da 1650 serija dosta muke muči s temperaturama...
Temperatura graficke 36°. Nevidim pregrijavanje tu. Nakon igranja ne prelazi 40. I ima vent koji puse malo iznad nje, nije baš direktno ispred nje.
Probao sam i sa novijim tj. zadnjim driverima koje podrzava ati x1650 i isto se dogadjalo. A i ne igram bas nove igre jer mi konfiguracija sux. tako da su driveri ok za te igre. Cak mi se dogadjalo sa igrom suffering 2 koja je 3 god stara. stvarno sam probao svakakve drivere od ati i omega al nista...
Jesi probao nakon deinstaliranja starih drivera pocistit ostatke sa Driver sweeperom pa tek onda instalirat nove?
Jesi probao nakon deinstaliranja starih drivera pocistit ostatke sa Driver sweeperom pa tek onda instalirat nove?
Ove drivere koje trenutno imam sam stavio na friške windowse. Naravno uvjek kad stavljam nove drivere ocistim stare do kraja.
Evo sad vec 3 dana nemam problema s bsod. Stavio sam Via hyperion 4in1 i sve radi ok. Nisam ga imao misleci da mi ne treba jer u device manageru nema (?). Sad znam da ipak treba. 
i meni se ovo počelo javljat dok igram mass effect preko steama. imam ati radeon hd2600xt i svi drivere su na najnovijim verzijama