Boot zapne na logu matične

poruka: 7
|
čitano: 567
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znači ovako ovaj problem mi se počeo dešavati neki dan. Svaki put kad upalim računalo ono zapne kod loga matične bez ikakvih errora i zvukova. Sad ono što me dodatno buni jest to što nakon prislinog gašenja i ponovnog paljenja sve odradi kako treba.

Konfiguracija je pod moj PC win10.

Dvije stvari nisu po PS-u, to je klokan proc koji je takav od kad sam kupio PC (godinu i par mjeseci) i ručno instaliran anniversary update (3 tjedna cca).

Sad ne znam je li to uopće HW ili SW problem, oko čega da se fokusiram koje testove da odradim?

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj zači u safe modu. Ili probaj sa nekim drugim diskom koji ima OS na sebi.

Meni sve to lići na problem u windowsima ili hdd-u.

Ako je to windowsa, onda ti ne gine reinstalacija sustava. A ako je do drugog, onda test hdd-a da se vidi da li ima grešaka.

Bf 4 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Boot zapne na logu matične

.... a da u bios-u isključiš "logo" pa pri postanju vidiš gdje zapne ? ....nekada na starim pc bi odma rekao da je do vremena za postizanje brzine okretaja hdd :D

15 godina

Uradi clear CMOS

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na smjernicama/savjetima, trenutno nisam doma pa kad dođem javim rezultate. Mislim da ću prvo isključiti logo da vidim mogu li dobiti kakvu informaciju prije nego krenem prckati.

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

.... a da u bios-u isključiš "logo" pa pri postanju vidiš gdje zapne ? ....nekada na starim pc bi odma rekao da je do vremena za postizanje brzine okretaja hdd :D

Ugasio sam logo maticne i POST se produljio na 5 sekundi i pali normalno. Pa sam iz sumlje vratio na 3 sekunde, ali i dalje pali normalno 

12 godina

Jel pali? Pali !!! Ne diraj više ništa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice