Bios ne ucitava ssd

poruka: 6
|
čitano: 2.412
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Bios ne ucitava ssd

Pozdrav.Prebacivao sam maticnu u drugo kuciste,nakon sto sam sklopio sve i upalio pc dodje do biosa i tu stane.U biosu uopce ne prepoznaje dva ssd-a,znaci kao da nisu ni ukopcana.Prije toga su oba radila normalno.Ukopcao sam ih u eksterno kuciste na laptop i oba prikaze u my computer.Probao sam drugi bios stavljati i nisam nista uspio.Mjenjao sam sata kablove,napajanje ali nista.Ima li netko ideju sta bi moglo biti?

Maticna je MSI Z270-A PRO

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Bios ne ucitava ssd

Odi u bios i probaj naci: sata controler i sa IDE prebaci u AHCI i moralo bi proraditi.

mihi
12 godina
neaktivan
Bios ne ucitava ssd

Imam AHCI/RAID,ahci je ukljucen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bios ne ucitava ssd

Probaj druge sata portove na ploci. Jesi sve dobro spojio? Struja i podatkovni kabel?

Ako nisi siguran da je ploca ispravna probaj ssd-ove u drugom pc-u.

mihi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bios ne ucitava ssd

Probaj izvaditi bateriju s matične na par minuta pa vrati natrag, isto tako možeš probati druge SATA konektore na ploči, potraži CSM opciju i postavi je na suprotno od onoga kako je trenutno postavljena.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2022 5:33 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bios ne ucitava ssd

Mihi999-Imam 6 sata portova probao sam svaki posebno i ni jednog ne prepoznaje.Sto se tice kablova ukapcao i iskapcao vise puta.Mjenjao podatkovnih nekoliko i opet nista.

Ubacio sam ssd u laptop,znaci izvadio hard od laptopa i ubacio ssd i ucitava windows.

Valentin17-Probao i bateriju i nista.6 sata konektora i ne prepoznaje ni jedan.CSM opciju u biosu ne mogu naci nigdje.Istrazivao po internetu i vidio to ali ne mogu naci u biosu.

EDIT: Ubacio m2 ssd i prepoznao ga je bios odma.

EDIT: Ubacen m2 i podignut windows.Ssd necu spajati za sada.Hvala svima sto ste pokusali pomoci :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2022 13:30 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice