Wireless zastita?

poruka: 3
|
čitano: 9.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wireless enkripcija i umrezavanje 2 routera

pozz

Zanima me koja je razlika između "WPA-PSK", "WPA2-PSK", "WPA-PSK / WPA2-PSK", "WPA2" i "WPA / WPA2"

Zanima me koje na najpouudanije od ovih i koja je razlika buduci da planiram zamjenit WEP 128-bit s jednim od gore navadenih enkripcija?

Sto je WPS Registration?

Stavio sam router u Repeater(WDS) mod i sad me zanima dal to radi ovako. Ako bih zelio da imam veci domet s USB adapterom dali mogu koristiti router u tome modu da bi dobio veci signal i mogao se spojit na router udaljen 100M(bez opticke vidljivosti) i kako podesiti da USB adapter koristi router za to(router sam vec stavio u Repeater mod.

I jos jedno pitanje koje nije vezano uz gornja pitanja. Imam 2 wireless routera, oba su spojena na 2 kompa s mreznim kabelom. Dal bi mogao bezzicno umreziti ta 2 routera da oba kompa mogu na net i kako da to napravim. Nesto sam citao da oba routera moraju imat isti SSID, ali ako jedan ima zastutu(npr. WPA2) dal ista zastita treba biti i na drugom routeru?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless enkripcija i umrezavanje 2 routera

WPA i WPA2 su standardi, wpa2 je novija verizija wpa, znači i sigurnija. Psk je pojednostavljeni mod za male mreže / kućne korisnike s 'pre shared key'-om koji se u teoriji može razbiti brute force načinom, ali ako izabereš dobri password, ta mogućnost pada na nulu. Evo pokušaja razbijanja wpa.

WPS je 'čarobnjak' za siguran setup wifi ap-a, šta je registration, nemam pojima.

Repeater modom nećeš povećati dome samog routera, već tim modom požeš povećati udaljenost na način da npr. imaš jedan router koji ima domet 100m i drugi router koji je repeater prvog routera i smješten na 100m od prvog i onda je njegov domet još 100m. Što ne znači da će prvi router sam imati domet 200m ako ti je drugi repeater 2m od prvog. Ove brojke su za ilustraciju.

Bežično možeš dva rutera/ap-a spojiti u bridge mode.

15 godina
neaktivan
Wireless zastita?

pozz

Znaci da stavim WPA2 ili WPA2-PSK ili pak WPA / WPA2, koja je od tih najsigurnija?

I molio bih vise infomacija o omrezavanju 2 routera. Imamo isti SSID i razlicite ip adrese od routera, sta sada?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice