Wireless problem?!

poruka: 5
|
čitano: 1.624
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wireless problem?!

Susid mi ima Thompson SpeedTouch bežični router od T-Coma,te ASUSovu wireless bežičnu usb karticu..
Nakon šta su mu to podesija prvi put (iako je bilo malo problema) radilo je bez problema sve do prije par dana.. Sad ASUSova mrežna kartica vidi router i kaže da je spojen na tu mrežu no neće na internet nikako.. U bilo koji pretraživač jednostavno neće da učita bilo koju stranicu.. Istao tako neće ni da mi se spoji na router(192.168.1.1)..
Mislija san da je do routera no kad dođen s laptopom kod njega bez problema se i spojin i na router(192.168.1.1) i na internet stoga sumnjam da je Thompson u pitanju...
Zatim san deisntalira ASUSovu usb bežični adapter i ponovo ga instalira ali opet bezuspješno.. Vidi mrežu,spojen je na nju,al opet neće na internet niti na rotuer... Kad ping-am roter sve valja,i isto tako valja kad ping-am bilo koju drugu internet stranicu.. Bija san stavlja u TCP/IP svojstvima adrese,te bez adresa no opet ne valja,dok s laptopom di ništa nije upisano u wireless TCP/IP svojstvima bez problema sve radi...
Je li ima ko ovdi neko moguće objašnjenje ili rješenje za ovo?..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireless problem?!

cudno...

probaj stavit na routeru da uvijek daje istu IP adresu toj kartici makar ak pinga normalno onda ne bi trebao biti problem u mrezi nego mozda negdi na compu...

jos jedna stvar koju mozes probat je podici OS u safe mode sa networkingom i probat dal od tam radi - mozda na taj nacin "probudis" sve skupa (meni je to pomoglo u dva slucaja kad zbilja vise nisam znal kaj radit)

16 godina
neaktivan
Wireless problem?!

da bi ušao u modem trebaš ih spojiti kabelom

procesor:intel e8400 matična:gigabyte ep35 ds3l grafička:xfxhd4870

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

aj pokušat ću to sa safe modeom.. A znan da triban spojit kabelom modem kad neće wireless putem samo šta je problem šta je modem u prizemlju pa moran cili komp spojit ponovo doli jer na katu nema tel. utičnice..

Btw kako da podesim da   mi router daje istu IP adresu kartici?I koju to da dam?

17 godina
neaktivan
CyreX kaže...

aj pokušat ću to sa safe modeom.. A znan da triban spojit kabelom modem kad neće wireless putem samo šta je problem šta je modem u prizemlju pa moran cili komp spojit ponovo doli jer na katu nema tel. utičnice..

Btw kako da podesim da   mi router daje istu IP adresu kartici?I koju to da dam?

Ne znam tocno za ovaj thompson ali na mom routeru ima da se upise MAC adresa kartice i IP adresa koja se dodjeli toj kartici.

MAC adresu najlakse nadjes da u command prompt u pises "ipconfig /all" na taj nacin dobijes sva mrezna sucelja (kartice) i pripadajuce MAC i IP adrese (MAC adresa ti je ono pod Physical Address).

Koju IP adresu stavit? Ako ti je adresa routera 192.168.1.1 onda ti adresa koju stavljas bude npr. 192.168.1.100 (zadnji broj moze biti koji god hoces iz intervala [2-254] ).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice