Windows server 2008 i preusmjeravanje stranica....

poruka: 11
|
čitano: 3.384
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam doma instaliran server 2008 (meni za ucenje i razno razna testiranja i isprobavanja) imam dignut dhcp, dns, i web server...

Na sever je spojen wireless router na kojem je iskljucen dhcp jer ga imam na serveru... e sad ja bi htio da tko god se spoji na moju wireless mrežu i ode na bilo koju stranicu na netu da ga se preusmjeri na moju lokalnu stranicu koju vrtim na web serveru na serveru 2008....

Kako da to napravim??? Predpostavljam da trebam nekaj prckati po DNS-u????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows server 2008 i preusmjeravanje stranica

Ako sam dobro shvatio;

Nisam siguran kako će se itko spojiti wireless ako nemaš dhcp u routeru uključen. Ako hoćeš usmjeravati promet na server, tada bi trebao njemu staviti statičnu ip, a u routeru napraviti nat i port forwarding. Za browser na port 80. Tako će svatko to legne na ip tvog routera browserom otići na tvoj server, tj. root folder tvog web site-a ukoliko si to pravima omogućio. Ako želiš da svatko tko se spoji na tvoj wifi ap routera, ako nisi postavljao zaštite, ode na tvoj server, tada default gateway dhcp servera (od routera) treba biti ip tvog servera (2008).

16 godina
neaktivan
bed kaže...

Ako sam dobro shvatio;

Nisam siguran kako će se itko spojiti wireless ako nemaš dhcp u routeru uključen. Ako hoćeš usmjeravati promet na server, tada bi trebao njemu staviti statičnu ip, a u routeru napraviti nat i port forwarding. Za browser na port 80. Tako će svatko to legne na ip tvog routera browserom otići na tvoj server, tj. root folder tvog web site-a ukoliko si to pravima omogućio. Ako želiš da svatko tko se spoji na tvoj wifi ap routera, ako nisi postavljao zaštite, ode na tvoj server, tada default gateway dhcp servera (od routera) treba biti ip tvog servera (2008).

Jebi ga kad nemam u dlink DI 524 opcija za nat....

ovako izgledaju postavke:

Lan kartica servera:

Staticna ip adresa: 192.168.0.135

Subnet mask:         255.255.255.0

Gateway:               192.168.0.1

Instaliran je dhcp na serveru.... a na routeru je ugasen i kad se netko zeli spojiti na wireless mrežu dobiva ip od dhcp-a sa servera... to sve radi... normalno se spojim na mrežu i dobijem ip adresu od dhcp-a sa servera i vidim ip i racunalo u DHCP serveru pod "Address Leases".... samo kaj bi trebalo napraviti na serveru da dobijem ono preusmjeravanje stranica na moju lokalnu stranicu??? router kao takav sluzi samo za spajanje preko wirelessa... to mu je jedina uloga... sluzi samo da pokrije određeno podrucje wireless signalom i da se ekipa može spojiti a sve ostalo bi trebao odrađivati server....

DHCP server:

Wireless Scope: 192.168.0.0

Address pool:     192.168.0.100 - 192.168.0.199

Scope Options -> 003 Router: 192.168.0.1

16 godina
neaktivan

Hm, kad se spojiš wireless na ap/router s uključenim dhcp, on ti da ip adresu koja je u istoj klasi abc, tvoje lokalne mreže i da ti default gateway koji je ip adresa tvog routera prema lanu. Taj default gateway možeš promjeniti i staviti npr. 192.168.0.135 (tvoj server) i tada će svatko tko se uhvati na wifi kad upali browser otići na tvoj server. Nekako mi se čini jednostavnije rješenje. Ono za nat, port forward zaboravi, jer je to ako želiš da budeš vidljiv s net-a preko tog rutera (uvjeren sam da većina routera ima nat).

Nisam siguran kako bi to bilo kad želiš da ti ip dodjeljuje server 2008, ali pretpostavljam da bi default gateway trebao biti on sam, tj. 192.168.0.135. U svakom slučaju korisnik koji se okači na tvoju wifi mrežu trebao bi imati adresu 192.168.0.xxx gateway 192.168.0.135, to mu mora dhcp pridjeliti i doće će ravno na tvoju stranicu.

16 godina
neaktivan

Promjenio sam na "Scope Options -> 003 Router: 192.168.0.1" ip adresu u 192.168.0.135 i nažalost nista od toga... ne sljaka opet...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj u browser utipkati 192.168.0.135, google teško da ćeš naći na lokalnoj mreži..

16 godina
neaktivan
bed kaže...

Probaj u browser utipkati 192.168.0.135, google teško da ćeš naći na lokalnoj mreži..

Ma to je ok... to radi ali ja bi da kad netko ukuca www.google.com ili www.net.hr ili www.bug.hr ili bilo koju drugu adresu da uopce ne izlazi van na net nego da odmah ode na 192.168.0.135....

16 godina
neaktivan

To bi trebao riješiti u dns serveru. Inače kad upišeš npr, google.com, dns serveri inerneta ti zapravo 'prevedu upit' u ip i onda tvoj browser dođe od određenog servera i web site-a. Obzirom da nisi spojen na net i imaš svoj dns server, on bi trebao rješiti domene i ip adrese prema upitu. Što znači, kad netko upiše google.com, tvoj dns server treba reći koja je to zapravo ip adresa. Ovo je teorija, jer se nisam 'igrao' s dns serverom, ali trebao bi napraviti da za bilo koji upit, tvoj dns server da ip adresu od tvog servera na kojem je web (192.168.0.135). Znači utipkao ti bug.hr ili google.com, da dobiješ istu adresu. Ne mogu te navigati kako da to napraviš točno, jer kao što rekoh, nisam na ti s dns serverom.. Ali u svakom slučaju tu je kvaka..

16 godina
neaktivan

Probao sam preko DNS-a i CNAME alias-a ali 100% radim nesto krivo kad nisam uspio... ne znam... pokusat cu opet sutra uz jos googlanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 2:02 (Makavelii).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel moze pomoc... imam instaliran XAMPP i gore stranicu... i pokusavam preusmjeriti sam HTTP promet bez obzira kud ide na svoj sajt.... tj. da se moja stranica otvori... pokusavam sa CCProxy-jem ali bez uspjeha... htio bi da se automatski to preusmjeri a ne da se mora slagati proxy u brosweru....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Konfiguriraj svoj Win2k8 server kao cache only dns server, povuci .dns bazu s nekog od root dns servera ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice