Wifi signal slab a vrhunske komponente

poruka: 7
|
čitano: 3.684
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wifi signal slab a vrunske komponente POMAGAJTE

evo ovako. postavio vanjsku wifi panelku 18db van na zid i spojio na aterosov wifi stik(onaj koj može ujedno razbijat wepove ali to nije sad bitno) i spojim se na otvoren ruter sa signalom od 64% on kaze veri good  brzina 54mpps... stime da bi brzina pala nakon nekog vremena na 1-2mpps. ustvar oscilira.

jel zna netko neke interne postavke za ovaj problem u windovs xp, jel prblem u kablo duzina 5m ali nije razvucen jer do antene ima metar od kompa. molim dajte savjete kak rjesti ovo.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

smanji dužinu kabla prvo.

Kad smo ja i frend prvi put napravili antenu i spojili u početku je signal bio dobar ali bi nakon nekog vremena pao na 1 Mbps pa se dignuo i tak svako malo pa mo skužili da antena nevalja.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nabavi ovo

koüta samo 200Kn

i ima 1000mW

chipset radi sa backtrack RTL8187L

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nabavi ovo

koüta samo 200Kn

i ima 1000mW

chipset radi sa backtrack RTL8187L

[URL=http://img72.imageshack.us/i/airlive.jpg/][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/4366/airlive.jpg[/IMG][/URL]

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wifi signal slab a vrunske komponente POMAGAJT
badhabith kaže...

evo ovako. postavio vanjsku wifi panelku 18db van na zid i spojio na aterosov wifi stik(onaj koj može ujedno razbijat wepove ali to nije sad bitno) i spojim se na otvoren ruter sa signalom od 64% on kaze veri good  brzina 54mpps... stime da bi brzina pala nakon nekog vremena na 1-2mpps. ustvar oscilira.

jel zna netko neke interne postavke za ovaj problem u windovs xp, jel prblem u kablo duzina 5m ali nije razvucen jer do antene ima metar od kompa. molim dajte savjete kak rjesti ovo.

Cek, jel se spajas na svoj router ili na neciji tudji?

Brzina od 54mbps ti je max propusnost a 1-2 zapravo realna brzina, jer vecina ljudi ima brzinu do nekih 4-5mbps i uzmimo u obzir da se spajas preko wifi-a te noise, nakraju to ispadne nekih 1-2mbps

16 godina
odjavljen
RE: Wifi signal slab a vrunske komponente POMAGAJT
badhabith kaže...

Pretpostavljam da se radi o tuđem routeru (kad napominješ da je otvoren). Kabel ti ne smije biti nigdje savijen ispod određenog radijusa (mislim da je oko 10-ak cm za WiFi), a kamo li još prelomljen. Pri 2,4 GHz većina kabela ima velik gubitke, pa ako nije neki skuplji kabel, treba štedjeti na duljini. Bilo bi dobro provjeriti i konektore jer loš spoj može puno značit.

S druge strane ne znaš kakva je antena na routeru, gdje je okrenuta i kakva je polarizacije. Ukoliko postoji mogučnost da između antene i routera prolazi kamion, to bi moglo objasniti velike oscilacije u razini signala i brzini.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
odjavljen

Heh. A jeste ovo izvukli tko zna odakle...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice