Video nadzor preko interneta

poruka: 7
|
čitano: 24.568
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

evo imam ovaj uređaj (avr) za stalni video nadzor i htio bi se priključiti na njega putem interneta, malo sam pregledao teme na forumu i skužio da bi trebalo to uradit sa dyndns-om.. e sad, ja sam to sve spojio preko lokalne mreže i to radi ok, ali me zanima dali je moguće ( pošto uređaj se spaja direktno na lokalnu mrežu) nekako pristupiti uređaju preko interneta bez računala koje bi trebalo glumiti server?

specifikacije su sljedeće:

• Camera Inputs: 4 Camera Inputs
  • Audio Inputs: 1 Audio Input
  • Audio Outputs: 1 Audio Output
  • Display/Record Frame Rate: 120/120
  • Internet: Multiple simultaneous logins supported.
  • PTZ Control: Supported
  • Hard Drive Support: (1) 1 TB SATA Hard Drive
  • Secondary Storage: USB Backup
  • RCA (TV) Video Output: No RCA Output
  • VGA (PC) Video Output: 1 VGA Output
  • Video Format: NTSC, PAL
  • Video Compression: MPEG4
  • Recording Mode: Continuous / Motion / Sensor Triggered
  • Operating System: Linux Embedded

jel možda netko zna kako?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 19:28 (m4ster).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Video nadzor preko interneta

imam i ja slican problem

problem je dinamickoj ip adresi, sto bi moglo da se resi preko www.dyndns.com

ali nisam bas siguran kako

17 godina
neaktivan

Ne znam da li si možda pročitao uputu na stranici AverMediaSecurity za pristup preko interneta uz dinamičku IP adresu (pitanje 5, točka3). 

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 17:04 (krek).
16 godina
neaktivan

Ne znam dal si rjesio problem

Uglavnom, moras otic na dyndns te otvorit mail adresu. npr videonadzor123.dyndns.org (obavezno org jer je free)

Kada otvoris mail ondauđi u svoj korisnicki racun i na njegovim postavkama stisneš MY HOST i urediš host po svojim željama.

Zapiši sve podatke koje si unjeo na papir da ne zaboraviš

Kada si to napravio uđeš u postavke svog rutera (u admin postavke) i otvoriš portove (koje si prije toga dodjelio snimaču u softwereu  npr.1204-preporučljivo i uneseš ip adresu koju si dodjelio snimaču npr. 192.168.1.30.

kada si to napravio otvoris u ruteru stavku dynamicDNS ili DDNS (ovisi o ruteru) i tamo upišeš videonadzor123.dyndns.org te šifru i sve ostalo je potrebno (mislim da je to to)

Vjerojatno si dobio mrežni softwere sa tim uređajem ili video capture karticom i u taj softwere uneseš iste podatke ali sa svojom šifrom koju si si otvorio na snimaču! tipa admin admin

Nadam se da ces uspjet...ako zapneš javi

16 godina
neaktivan

Ja imam slican problem, naime trebam da izvedem nadzor pomocu web kamere. Imam web kameru i imam softver koji omogucava da se ona koristi za video nadzor. Softver je dobar jer omogucava i live stream i motion detection i jos neke korisne stvari. Ali, ne mogu da pristupim sa drugog racunara putem interneta da gledam sta kamera snima. Softver mi izbaci dvije URL adrese, sa brojevima portova koje koristi, jedna kojoj pristupaju ljudi koji su iza mog rutera,odnosno u lokalnoj mrezi, i kada ja ubacim tu adresu u web preglednik mogu da gledam sta kamera snima. Druga adresa je za ljude koji su ispred moga rutera, ali ja ni sa jednog racunara preko neta ne mogu da otvorim t stranicu. Kako sam skontao treba da otvorim portove na ruteru. Ali imam wireless konekciju i nemam ruter, imam samo wireless karticu koja ide u pci slot i antenu. Firewall mi je iskljucen, tako da on nista ne blokira. Zna li ko kako da rijesim ovaj problem. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nazovi pa ćemo se dogovorit.

pozdrav

16 godina
neaktivan
Pozdrav! Imam jedan zadatak i molio bih ako netko zna da mi malo pomogne.
Naime radi se o video nadzoru s udaljene lokacije( iz ZG-a u Međimurje).
Na 13 različitih lokacija u Zg-u treba postavit kameru(e) i snimač koje će biti moguće u Međimurju pratiti i snimati preko interneta.
Jedna lokacija=1 kamera i snimač i tako puta 13...
Koji način je najlakši i što sve treba za realizaciju? Očito da svaka lokacija mora imati svoj dsl priključak,sad dali je bolje staviti samo ip kameru
na svako mjesto pa snimat preko pc-a ili stavit kameru i snimač pa tako snimat,onda nebi trebala biti ip kamera,samo mrežni snimač i obična IR kamera...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice