Umrezavanje

poruka: 8
|
čitano: 3.383
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Umrezavanje

imam dava kompa doma i danas sam ih iso umrezit

sa cabelom za umrezavanje na jednom kompu sam stavio ip 192.168.0.1,a na drugo 192.168.0.2

i restarto kompove i kasnije pingo

na mojem kompu je sve radilo pisalo je pod packets da salje a na drugom je pisalo 0

i neznam u cemu je problem.Ja sunljam u mreznu karticu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Umrezavanje

Jesi li ih spojio crossower kabelom ili?

Ako su spojeni crossowerom provjeri postavke windows ili eventualno nekog drugog firewall-a.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Umrezavanje

jesam sa crossovim kakave postavke

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umrezavanje

OK...

Prvo provjeri prolazi li ping....START - Run - upiši; cmd - utipka ping 192.168.0.1 sa kompa 2 i probaj obrnuto.

Onda provjeri ako su ti u istoj mreži - Properties na my computer - Computer name - Workgroup ti mora bit isti.

I za kraj najjednostavniji način bez čačkanja po firewallu - My computer - Desni klik na Shared documents - properties - Sharing - If you understand... - Just enable simple file... - kvačica na share this folder... - Upiši share name i Stavi kvačicu na allow users to change my files...

To bi u 99% slučajeva trebalo raditi...

Ako zapneš javi :)

17 godina
neaktivan
Umrezavanje

tako je...

to bi trebalo radit

eXo OWNS you

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
afroman kaže...

imam dava kompa doma i danas sam ih iso umrezit

sa cabelom za umrezavanje na jednom kompu sam stavio ip 192.168.0.1,a na drugo 192.168.0.2

i restarto kompove i kasnije pingo

na mojem kompu je sve radilo pisalo je pod packets da salje a na drugom je pisalo 0

i neznam u cemu je problem.Ja sunljam u mreznu karticu

Primarni komp (ako ima NET onda je svakako primarni).
Postaviš IP 192.168.0.1
Staviš na konekciju (DSL/WLAN ...) na share.
Na drugom kompu staviš IP 192.168.0.2 i Default Gateway 192.168.0.2
Sada ako dijeliš fileove, onda postavite šifre na acc, jer dosta zajebaje bez toga (moze se i bez šifre ali se malo treba zezeat, mislim da je ovako lakše npr. slovo a)
I bitno je da ste isti workgroup (My Computer>Properties>Computer Name).

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BigTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||
17 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...
 Primarni komp (ako ima NET onda je svakako primarni).
Postaviš IP 192.168.0.1
Staviš na konekciju (DSL/WLAN ...) na share.
Na drugom kompu staviš IP 192.168.0.2 i Default Gateway 192.168.0.2
Sada ako dijeliš fileove, onda postavite šifre na acc, jer dosta zajebaje bez toga (moze se i bez šifre ali se malo treba zezeat, mislim da je ovako lakše npr. slovo a)
I bitno je da ste isti workgroup (My Computer>Properties>Computer Name).

default gateway stavi na 192.168.0.1,a ne 0.2, Baja se zeznuo...
17 godina
neaktivan
Umrezavanje

najcesci problem kod mreza ..jeste firewall...proveri da li je omoguceno umrezavanje..barem kod mene je u vecini slucajeva bilo to ...jer postavit je banlana stvar...kolege iznad su napisal ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice