Stvrano mi treba pomoc.

poruka: 18
|
čitano: 2.844
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Stvrano mi treba pomoc.

Ovako. Kao prvo zelio bi da ne piste gluposti ako se ne razumijete oko toga :D Ovako imam jedan problem koristi internet od t-com-a od 10 mbit/s i sada meni su spojena 3 kompijutora preko tog rutera i kada svi surfamo nista ne steka ama bas nista sve je uredu. Ali opet ima problem naprimjer ja igram neku mp igricu meni jako skace ping na tom serveru ako se na nekom drugom kompu glada video( naprimjer nesto na yt, ali ne mora biti yt u pitanju moze bilo gdje neki video. A dok noramalno surfa naprmjer facebook ili nesto tako ping je samo malo drugaciji.. E to je moj problem cuo sam da se moze to srediti tako da se ta brzina podjeli po kompijutoru naprimjer svakome po 3 mbit/s. Onda vjerujem da nebi tako bilo :D 

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Re: Stvrano mi treba pomoc.
skullcrazy kaže...

..Onda vjerujem da nebi tako bilo :D 

-to je 'vjerska tema'. Kaće, ne. Ili bi morao imati odgovarajuću (skuplju) opremu + knowhow. Opet kraće, uzeti još linija/optiku itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

u tome i jest problem ja sam zvao t-com i zelio uzeti optiku ali su mi rekli da opetike jos nema za moj grad -_-

16 godina
skullcrazy kaže...

.. zelio uzeti optiku ali su mi rekli da opetike jos nema za moj grad -_-

-sad smo na željama? .. (moj humor, sorry).

ovako, na server-ping-opterećenje (sve izvan tvoje opreme, modema, PCa) ne možeš utjecati, osim ISPa tj linija-brzina koja može dopustiti brzinu, ali ne znači da će biti ostvarna s nekim serverom..

- ako netko uleti s prijedlogom kao QoS, ignoriraj. Mrežni promet, prioriteti itd. .. kraće, time prioritet dobije npr TV-Tel.. dok je ping uvjek ping.. na optici je bolji (manji) ali ovisi o serveru i trenutnom opterećenju na koje ti nemaš nikakav utjecaj (osim da si složiš npr LAN server...). Automobil, nema veze dali imaš fiću ili F1, ako stojiš u gužvi, na semaforu.. stojiš. OK? Sama cesta-autoput mogu dozvoliti veće brzine, tad je F1 brži, ali to ne znaći da su bez čepova-zastoja u toj usporedbi je npr server glavni, pa i država gdje se nalazi, broj igrača i njihov lag-ping...

- već si dobro opisao, stanje, surfaš i sve je OK. Za ono kad nije OK može npr dodatna linija (koja je jefitnija od opreme..), pa tad ovisiš samo o ISPu (linija) i serveru.

vjerovati, željeti.. što je iduće? 'možda' - nagađanje ili vidovitimilan...? (opet kao humor..).

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 18:15 (ihush).
10 godina
neaktivan

u potpunosti se slazem s tobom ali ne znam dal si razumijo dobro moj problem meni je ping solidan po serverima. ali mi je velik kada mi naprimjer brat otide sa drugog racunala na yt i slusa muziku..  :D  

16 godina
skullcrazy kaže...

u potpunosti se slazem s tobom ali ne znam dal si razumijo dobro moj problem meni je ping solidan po serverima. ali mi je velik kada mi naprimjer brat otide sa drugog racunala na yt i slusa muziku..  :D  

-da. razumio. Jesi li ti? (jer mene nije lako... pročitati).

To je tako. Počni od prvog posta i kratkog odgovora 'ne'... sve ostalo je 'brbljanje'.

15 godina
odjavljen
skullcrazy kaže...

Ovako. Kao prvo zelio bi da ne piste gluposti ako se ne razumijete oko toga :D Ovako imam jedan problem koristi internet od t-com-a od 10 mbit/s i sada meni su spojena 3 kompijutora preko tog rutera i kada svi surfamo nista ne steka ama bas nista sve je uredu. Ali opet ima problem naprimjer ja igram neku mp igricu meni jako skace ping na tom serveru ako se na nekom drugom kompu glada video( naprimjer nesto na yt, ali ne mora biti yt u pitanju moze bilo gdje neki video. A dok noramalno surfa naprmjer facebook ili nesto tako ping je samo malo drugaciji.. E to je moj problem cuo sam da se moze to srediti tako da se ta brzina podjeli po kompijutoru naprimjer svakome po 3 mbit/s. Onda vjerujem da nebi tako bilo :D 

Napravi prioritetizaciju prometa. Koji router imaš? IP QoS, QoS, traffic shaping, Bandwith control...? Ili da nabaviš konfigurabilniji router, ili neki koji podržava OpenWRT/DD-WRT.

10 godina
neaktivan
Koristim Thomson TG 782i T-com router.
13 godina
Stvrano mi treba pomoc.

Ako bratu makne prioritet onda buraz nece moc gledati YT video normalno, nema meda osim uzeti vecu brzinu... znam jer i ja muku mucim nekad sa cimerom kad bi gledo tekmu a on igro nesto online... jednostavno jedan mora reci a hebiga nebudem sad tekmu gledo ili nebudem sad igro.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kako da burazu maknem prioritet, netreba to njemu :D
15 godina
odjavljen
skullcrazy kaže...
Koristim Thomson TG 782i T-com router.

Nisam siguran, ali mislim da defaultno taj router nema QoS. Možda da izmjeniš konfiguracijsku datoteku ili promijeniš fw. Nažalost nisam baš optimističan za taj router, a nemam ga niti pri ruci.

16 godina
ihush kaže...
..

- ako netko uleti s prijedlogom kao QoS, ignoriraj. Mrežni promet, prioriteti itd. .. kraće, time prioritet dobije npr TV-Tel....

-dal' me itko čita?

10 godina
neaktivan
ihusa zasto misis tako? sto to nece pomoci mom problemu?
16 godina
skullcrazy kaže...
ihusa zasto misis tako? sto to nece pomoci mom problemu?

.. jer QoS osigurava prioritet IPTV-VoIPu... jer nemaš opremu koja bi to mogla, odnosno cijena takve opreme.. kraće, jer ja tako kažem.

-bolji odgovor: lupi u google+wiki, pročitaj. Pogledaj modem (opcije u firmwareu) koji ti je dao ISP.. zbroji 2+2, ovisno o rezultatu imaš odgovor, ali i nešto znanja/razumijevanja.

skullcrazy kaže...
kako onda da rijesim svoj problem?

goto 10...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 19:54 (ihush).
10 godina
neaktivan
15 godina
odjavljen
ihush kaže...

-dal' me itko čita?

Savršeno jasno. S time da IPTV/VOIP usluga koristi određeni dio bandwidtha, koji je potpuno neovisan o data usluzi.

15 godina
odjavljen
skullcrazy kaže...

Instaliraj bratu NetLimiter, i limitiraj mu brzinu.

17 godina
neaktivan

Kad se zapljusneš gramatikom i prestaneš pisati ''kompijutor'' onda ćeš doći do pravog rješenja. I ovo nisu gluposti...samo dobronamjerni savjet ''kompijuterašu'' ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice