Što mi to nudi HT

poruka: 12
|
čitano: 7.882
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Što mi to nudi HT

Problem je slijedeći: na našoj lokaciji je već dugo (i još za dugo) nemoguće  dobiti ADSL priključak.

Ima nas troje korisnika interneta, a sadašnja opcija su bonbon kartice u sticku. To nam je ponekad dovoljno, a (mlađoj generaciji) često i ne.

Molimo one imaju ikakvo iskustvo sa slijedećim: MaxNet mini paket od HT-a, navodno predviđen za ovakve korisnike koji nemaju tehničke uvjete. Taj paket nudi flat rate, cijenu od 150 kn/mjes., uz rooter (ili stick) - nisu baš bili previše jasni prilikom objašnjavanja.

Ima li netko predožbu ili pojma što se konkretno može raditi s takvim paketom, točnije mogu li 2 (eventualno sva 3) korisnika biti na netu istovremeno, te što pritom uopće mogu (samo čitati ili nešto više), je li brzina "puž", može li se uopće što downloadati ...  Ili uopće ne pomišljati na to i ostati pri bonbonu?

0 0 hvala 0
17 godina
Što mi to nudi HT

maxnet uvjeti.

skinite ih u pdfu i vidite što tocno znaci to Vam je najpametnije.

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 18:09 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Što mi to nudi HT

Kažu da je minimalna brzina 144kbit/s.

To je 0.14 Mbit/s, a ADSL je 4 Mbit/s.

U današnje vrijeme je to jako malo za jednog, a za više korisnika istovremeno nemoguće (osim ako namjeravaju samo čitati i slati mailove).

Maksimalni dnevni promet bi bio oko 1.6 GB (govorim otprilike, neda mi se računat).

Učitavanje jednog video spota sa youtube-a u 480p kvaliteti bi trajalo preko pola sata.

Pa ti procjeni dal ti je to ok.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan

toxic:

Hvala, no te smo uvjete imali prilliku pročitati, ali u njima je navedena najmanja zajamčena brzina, tako da ... mi se čini da je

XXX-Man, na žalost, u pravu. Hvala ti, trebao nam je odgovor koji nam daje pravu sliku, a tvoj čini se daje. Nije nam dovoljno. Ništa za sada, znači nećemo se zaletjeti!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 19:11 (nezauzeti nadimak).
16 godina
moderator

Mislim da su ti paketi primarno za one koji trebaju fiskalnu blagajnu, a nemaju mogućnost ADLS-a. Za to je dovoljno, za normalno korištenje interneta nikako.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
Što mi to nudi HT

a da se jednostavno dogovoriš sa susjedom. koliko znam, povećanje brzine sa 4 na 20 je 100 kn više svaki mjesec i to ti se definitivno više isplati (bilo bi dobro da susjed nema maxtv)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 20:22 (peace_of_cake).

0 3 hvala 0
17 godina
peace_of_cake kaže...

a da se jednostavno dogovoriš sa susjedom. koliko znam, povećanje brzine sa 4 na 20 je 100 kn više svaki mjesec i to ti se definitivno više isplati (bilo bi dobro da susjed nema maxtv)

ključna stvar se nalazi u 1. rečenici 1. poruke ove teme {#}

13 godina
Što mi to nudi HT

to ne znači da susjed nema adsl, možda su samo sve parice zauzete

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

to ne znači da susjed nema adsl, možda su samo sve parice zauzete

E baš je parica problem, izgleda da ćemo morati malo u  susjedske pregovore. {#}

13 godina
Što mi to nudi HT

pa nije to neki problem. rečeš im da ćeš platit povećanje brzine i neš još malo da se susjedu smanji račun(susjed sigurno neće pristat ako mu račun ne bude manji). za tih 150 kn sigurno ne možeš bolje proć. nadam se da nećete konstanto uploadat jer onda je net skoro pa neupotrebljiv. a ko ćete nešto skidat 20 mbps je i više nego dovoljno. bez problema bi te sva 3 u isto vrijeme mogli gledat 1080p clipove na yt. znači: biraj susjeda bez maxtv-a jer inače ništa od 20 mbps. možeš uzet i 10 ali ako ćete vist na yt bilo bi dobro višu brzinu, a opet treba mislit i na susjeda da mu net ne bude spor (ipak je on glavni). uzmi najbrži i to je to jer ti se to uklapa u zadanih 150 kn. bilo bi dobro ako možete provuć do svoga stana/kuće lan kabel

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam uzeo taj Maxnet mini paket jer ovdje u jednoj ulici u Sesvetama nema fiksne linije. Nije loše, brzina mi je 300 kb/s, mogu komotno skidati torente...

11 godina
neaktivan
Emisija kaže...

Ja sam uzeo taj Maxnet mini paket jer ovdje u jednoj ulici u Sesvetama nema fiksne linije. Nije loše, brzina mi je 300 kb/s, mogu komotno skidati torente...

Daj mi reci jeli i tebi pred kraj mjeseca padne brzina sa 2mbs na ispod jedan ?  recimo sa 280kb/s brizinom dl-a na 111-140 kb/s

Jedina prednost tog mobilnog interneta je sto ima flat rate. U odnosu na ostale mreze na kojima sam bio ( VIP , Tele2) maxnet mini je daleko najsporiji mobilni internet ( treba imati na umu da je kobiljak / sesvetski kraljevec zadnja valjana granica između Edge UMTS i HSDPA line sto znaci da morate uređaje priljubiti uz prozor i forsirati ih da koriste samo 3G mrezu ukoliko nezelite povremene izmjene 2G i 3G mreze.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice