Razdvajanje mreža

poruka: 4
|
čitano: 1.720
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Razdvajanje mreža

Sa svojom udrugom sam počeo raditi na informatičkoj učionici. Imam u mreži 20 računala. 3 u uredu i 17 u učionici. Na računalima imam Win XP PRO SP3 i Linux. Na Win su 2 korisnička računa Admin i User. User je otvoren i nema lozinki. Postoji jedan izlaz na internet za sva računala učionice i ureda. Sada je podešena mreža sa statičkim IP adresama i na taj je način onemogućen pristup iz učionice u ured ali kako se ovdje održavaju i razni seminari na koje dolaze ljudi sa svojim prijenosnim računalima i mobitelima, moraju podešavati postavke mreže. To je često zamorno i komplicirano jer nije uvijek tamo "administrator" koji će dati postavke i objasniti običnim korisnicima kako pristupiti internetu. Najbolje bi bilo postaviti mrežu na automatske postavke.

Dakle, kako odvojiti i zaštititi računala ureda od upada kroz LAN a posebice WIFI mrežu u učionici dok je WIFI učionice zaštićena samo lozinkom. (lozinka bi se periodički mijenjala)

0 0 hvala 0
17 godina
Razdvajanje mreža

probaj sa subnetima radvojiti mrežu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Razdvajanje mreža

Mogu li upisati subnet a da ne upišem i IP adresu? Onda nemam automatski IP.

Kakvu zaštitu imam ako stavim računala u dvije različite radne grupe. Učionicu ne diram a ured stavim u novu radnu grupu? Volio bih da se ne vidi grupa "ured" na mreži učionice.

17 godina
neaktivan
Razdvajanje mreža

Pa prebaci sve na automatski i stavi static IP na sva 3 uredska racunala. I samo njima dopusti pisanje i citanje u mrezi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice