Problem - LAN WLAN

poruka: 7
|
čitano: 2.007
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem - LAN WLAN
pitanje
prihvaćeno rješenje

Dakle imam jedan problem, naime kad pokusam pristupiti kompovima na wlan mrezi bilo kojem, cak i kad sam laptop spojio u Lan sa svojim kompom dobijem neki errror. A kad pristupam svom kompu prek laptopa trazi me username i pass. Na laptopu imam Win XP SP3, a na kompu Vistu SP1. Evo i slika problema pa bih molio ako iko ima kako rijesenje neka napise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 18:52 (Razarach_NG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem - LAN WLAN

Isti problem imam i ja, dajte ljudi pomognite ako netko zna rijesenje!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem - LAN WLAN

napiši je li adhoc mreža ili imaš neki router u priči.

u visti, je li bežična mreža okarakterizirana kao public ili private? stavi je na private.

imaš li kakvih firewallova?

provjeri ip adrese svih računala u mreži (win+r; upiši cmd; kad se upali cmd; tada upiši naredbu ipconfig); očitaj ip adresu za wireless adapter.

provjeri prolazi li ping na te adrese (win+r; upiši cmd; kad se upali cmd; tada upiši naredbu ping xxx.xxx.xxx.xxx); gdje je xxx.xxx.xxx.xxx ip adresa. dakle, na xp kompu pingaš ip viste i vice versa.

provjeri je li workgroup isti (mora biti isti naziv na oba kompa)- to je potrebno da bi vidio shareane foldere: desni klik miša na computer; properties; advanced system settings; computer name; change.. na sličnom mjestu je i na xp-u; naravno odmah provjeri i zovu li se računala različito. ne mogu se oba zvati "computer" jer će se međusobno klat.

pa ćemo dalje..

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 16:34 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Problem - LAN WLAN

Koliko maksimalno može biti dugačak UTP kabel CAT 5e? Probao sam 30m i ne mogu dobiti vezu. Kabel sam ispitao omski i s uređajem za testiranje kabela, i sve je OK. S kabelom dužine oko 15 m mreža mi radi. Molim za pomoć.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lima4 kaže...

Koliko maksimalno može biti dugačak UTP kabel CAT 5e? Probao sam 30m i ne mogu dobiti vezu. Kabel sam ispitao omski i s uređajem za testiranje kabela, i sve je OK. S kabelom dužine oko 15 m mreža mi radi. Molim za pomoć.

pa sto ti je duza zica to ti se vise signal gubi ,pa sta ti nije wirles bolje kupit i sve radi bez frke
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
protjeran
Problem - LAN WLAN

Kompjuter u mrezi s kojeg zelis vidjeti filove mora imat definiran Administrator accout sa passwordom, ako vec imas definiran admin, ili neki drugi "account s ovlastima admina, jednostavno stavi ove postake u trazena polja prilikom pristupa i sve ce raditi kako treba, naravno ukoliko je mreza postavljena na pravi nacin.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lima4 kaže...

Do 100m ne bi trebalo biti problema, ako je dobro krimpan.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice