Problem kod spajanja 2 rutera u mreži

poruka: 10
|
čitano: 2.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam spojena 2 rutera:

- prvi je tcomov na ip 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 i ima izlaz na net

- drugi (na njemu je openwrt) je bežično kao klijent spojen na njega sa fiksnom ip 192.168.1.9, a u lanu ima ip 192.168.3.1 subnet i gateway isti kao i prvu ruter i dalje žično i bežično šalje signal prema klijentima sa ip 192.168.3.*

Imam problem da sa uređaja koji su na ip 192.168.3.* mogu pristupiti uređajima koji su na ip 192.168.1.* ali ne i obruto.

Pokušao sam isključiti firewall na drugom ruteru ali onda se iz te mreže ne mogu spojiti na internet, pokušao sam i postaviti static routes ali bez uspjeha.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 19:04 (tintin).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instaliraj relayd paket na klijentu. Onda odaberi relayed bridge za tip mreže.

Ako ne želiš ili nemožeš onda u gatewayu moraš namjestiti statičku rutu za taj subnet,

a na klijentu omogućiti pristup iz vanjskog subneta u lokalni (firewall)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 19:18 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
16 godina

Instalirao sam pakete za relayd ali nisam uspio nikako podesiti da radi.

Pratio sam ove upute ali nisu najdetaljnije i nisam uspio podesiti da radi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koju verziju OpenWrta imaš?

Koliko znam u stable release-u Barrier Breaker-a je greška zbog koje firewall skripte ne rade dobro.

Treba sve živo staviti na "accept", a onda sa "Traffic rules" zabraniti željeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 12:57 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam Barrier Breaker 14.07

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hm... A o kojem routeru se radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem kod spajanja 2 rutera u mreži
TP-Link TL-WR1043ND v2
17 godina
Re: Problem kod spajanja 2 rutera u mreži

Moras rutat promet, no tshit ruter to ne moze. pa ti treba nat ili relayd(no kad to ne znas, preskocimo na nat)

Na openwrt-u:

stvori novi interface i u njega stavi samo wifi, nikakav bridge itd., rucno dodaj staticke adrese iz tshit subneta na wlan ili stavi dhcp client da povuce sve automatski( kod statickih gateway na wlanu-u treba bit tshit ruter)

udji u lan interface i tamo makni wireless interface iz bridgea i stavi/ostavi 192.168.3.0/24, pod gateway stavi adresu openwrt rutera koju si upisao za taj isti lan.

upali dhcp na lan interfaceu i odi pod advanced za dhcp server tamo imas dhcp options i unutra dodaj ovo 6,8.8.8.8 da ti dodijeli openwrt drugi dns, a ne sebe samog.

obrisi sve rulove u firewallu i stavi nat za lan subnet, odes na new firewall rule i tamo upalis masquarade(stavis kvacicu), odaberes interface lan i pod advanced nadji Restrict Masquerading to given source subnets i upisi 192.168.3.0/24, nakon toga save i trebalo bi sve radit, nis posebnog, dvije minute posla.

sve ostale interface obrisi, sam pazi da ne obrises onaj preko kojeg se spajas na openwrt.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:01 (Ante).
16 godina

Probam, iako onako na prvu - polomit ću se s tim

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice