Problem sa D-link DWL-900AP+

poruka: 7
|
čitano: 3.101
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, naišo sam na jednu situaciju koju do sada u životu nisam doživio. Zanima me da li je itko naišao na sličan problem.

Znači imam jedan  D-link  DWL-900AP+ koji je postavljen kao Wireless Client koji se veže na glavni modem  mac adresom preko wireless-a i tako ima internet. Sad problem je u tome što je čovjeku došlo računa preko 2000 kn jer je prekoračio promet a on ne zna kako, na kraju skužili smo da računalo koje je u mreži povezano lanom na glavnom modemu/routeru svaki put kad se uključi ovaj DWL-900AP+ (koji služi da se može gledati sat televizija preko Dreambox-a) počme nekontrolirano skidati do max propusnosti konekcije. Znači  DWL-900AP+ uključen, jedino računalo u mreži skida nekontrolirano, isključen sve normalno.

Iz čiste znatiželje ja ponesem D-link sa sobom kući i ubacim ga u svoju mrežu koja se sastoji od modema i običnog switcha i moje računalo odjenom počme nekontrolirano skidati. Sad kod mene je Win 7 x64 a kod njega je WIN XP SP3.

Da li je itko naišao na sličan problem?

0 0 hvala 0
17 godina

Moglo bi biti da se netko nakačio na taj router, ako imaš wep zaštitu ili ako nemaš nikakvu, te skida neke torente sa "tvog" interneta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa D-link DWL-900AP+

To je i bila moja prvobitna zamisao ali kako je on udaljen od moje kuće preko 2 kilometra kad sam ja njegov D-link postavio u svoju mrežu i onda je moje računalo počelo skidati nebi rekao da je se i kod mene netko uspio nakačiti za minut.

17 godina

Dobro jesi ga probao resetirati i ponovo podesiti postavke sa drugom lozinkom i jačom enkripcijom da budeš siguran.

Ja bi na tvom mjestu i nadogradio ga na novi firmware ako postoji, također nemoj zaboraviti promijeniti default lozinku za ulazak u router.

Kod 99% korisnika to je slučaj te ti tako netko meže bez problema ući u router i prčkati po njemu čak i preko interneta ako ti je remote connection ili telnet port uključen

16 godina
neaktivan

Restirao na default postavke jesam , promjenio lozinku stavio jaču enkripciju i ništa nije pomoglo, sorry što ovo nisam odmah napisao. Novi firmware nisam probao, nisam siguran da li i ima ali to ću odmah pogledati. Dodouše čovjek koristi CS pa ima telnet portove otvorene da se more kačit na Dreambox. Hvala na ideji Exploder Smijeh

15 godina
neaktivan

Ja imam problem s tim uređajem, restartam ga na tvorničke postavke i neko vrijeme radi odnosno odašilje internet preko WiFi no nakon nekog vremena stane s tim, kada metnem wpa-psk zaštitu e onda radi probleme, metne se onaj trokut mi na kompu na WiFi i nema neta!

u čemu bi bio problem, što bi trebo konfigurirat da to radi ispravno?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dajte pomagajte 

imam taj Access Point dwl-900ap+ i thomson tg 782i, kad to spojim ne radi ni pod defaultnim postavkama, ust spojim se i odem na neku str i da odem na neku 3. metne mi se trokut i thomson više na 192.168.1.1 napiše da nema ništa uštekana na lan, dok ako ne idem na net več po postavkama d linka stoji u thomsonu da je spojen, u čemu je problem?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice