Imam internet na Optima telekomu i već nekoliko dana pokušavam napraviti server za Minecraft ali bez ikakvog uspjeha. Prvo je router koji sam dobio od njih Sagem F@ast 1704 bio u nemogučnosti to da odradi (greška u njemu), došao je serviser i donio novi ovaj put od TP-Link model: td-w8951nd.
Međutim situacija je i dalje ista. Pokušao sam namjestiti port forwarding na defoltnom portu za server 25565 (probao i promjeniti portove), lan ip stavljen onaj od PC di se nalazi server (fiksni je), međutim rezultat koji dobivam je uvijek isti - server se ne vidi. Firewall je isključen, provjerio sam onaj od windowsa i onaj na routeru.
Ako netko ima iskustva bio bi mu zahvalan da objasni kako to podesit. Još nešto za kraj - moj ip nebitno koji mi je dodijeljen od strane Optime ne može se pingat, probano sa više lokacija i uvijek izbaci 100% loss/timed out. Neznam ako je to bitno ali evo da napomenem. U Optimi su mi rekli da se to može promjeniti u postavkama router-a međutim i taj odgovor sam jedva dobio nakon dužeg natezanja jer tu prestaje njihova briga oko usluge.
Sve ovo je isprobano na Win 7 64bit i Win XP SP3
Sve ovo dok sam bio na T-com je bilo moguće napravit u 2-3 min, zahtijevalo je da se na routeru namjesti port, IP lokalne mreže di je server i tu bi cijeli proces prestao. Sad kako sam prešao na Optimu bilo kakav pokušaj da se namjesti port forwarding rezultira neuspjehom. Sa raznih stranica koje provjeravaju dali je neki port otvoren ili ne dobivam uvijek isti rezultat: ".... port (bilo koji) is Closed".
Ovdje je link za pdf manual od mog routera:
http://www.manualowl.com/m/TP-Link/TD-W8951ND/Manual/183343
Ako bilo tko zna kako riješit ovaj problem bio bi mu jako zahvalan.