Network LAN preko routera

poruka: 11
|
čitano: 9.656
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav....

Imam pitanje,

Imam doma 2 PC-a, moj i burazov, e sada obojica idemo na net preko istog routera,

dali postoji naćin da se povežemo u lan preko tog routera? I kako to napraviti??

Glup sam za stvari vezane uz routere i mreže....pa eto ako bi netko mogao objasniti, korak po korak,

bio bih mu jako zahvalan!

Imamo i Crossfire kabel, ali bih htio izbjeći preštekavanje kablova i mijenjanje IP adressa svaki put itd.

(kao što sam morao na Win XP-u)...

Mada nisam niti probao povezati kompove na taj naćin od kada imam sedmicu....

Inaće prvi komp je ovaj iz potpisa "moj komp" i ima Win 7 gore, drugi je mrvicu slabiji i ima Win XP SP3 gore.

Hvala =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vi već jeste na LAN-u, samo je pitanje što želite postići. Ako želite igrati (pa trebate znati IP od onoga koji hosta igru), trebate postaviti statičke ip adrese (ako je router 192.168.0.1, onda jedan ima 192.168.0.2, a drugi 192.168.0.3, default gateway i DNS je adresa routera 192.168.0.1) te isključit DHCP ili na routeru podesit da vam dodjeljuje statičke adrese preko DHCP-a.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
16 godina

Hehe, mogu te pratiti otšrilike do djela sa gatewayem =)

Potrudit ću se još pročačkati pa ti javim, dali funkcionira....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

P vi bi već trebali biti povezani i vidjet jedan drugoga osim ako nemate neki firewall. Ako želite vidjet jedan drugog u mreži, stavite na share disk/particiju i onda bi trebali vidjet jedan drugoga, barem je tako kod mene i cimera koji imamo XP sp3. A u igrama bi se normalno trebali vidjet bez da išta morate dirati postavke.

Tko rano rani, cijeli dan je pospan...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A ja se ubijam već 2 dana. Ajmo ovako: 2 kompa, jedan ćemo zvati Novi (jer i je novi) i on ima na sebi Win 7. Drugi nek se zove Stari (jer i jeste stari) i on na sebi ima XP SP 3. Spojeni su na internet preko switcha i taj dio radi dobro. Problem je u tome što sa Starog mogu ući u Novi na njegov D disk i normalno povlačiti i koristiti sve datoteke bez ikakvih ograničenja. Obrnuto ne ide da se postaviš na glavu. Ne mogu sa W7 pristupin XP-u. Dobijem odgovor "... nije dostupno. Možda nemate dozvolu za korištenje mrežnog resursa..." da se obratim adminu itd. Provjeravao sam sve IP i ostale brojeve i postavke. Oba su u istoj grupi (workgroup)... Sve je na pogled u redu, al ne radi. Da li mi netko zna/hoće/može/želi pomoći??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi li na starom računalu (sa win xp) sharing postavljao preko wizarda ili si išao desni klik, sharing pa just enable file sharing na foldere koje želiš imati dostupne?

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da sam prvo desni klik pa onda wizard. Da li je u tome greška??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napravi ovo na XP. Desni klik na disk koji zelis dijeliti izaberes zajednicko koristenje i sigurnost (Sharing) ides na share this folder i pod naziv stavis sto zelis npr. D filmovi... odes onda na opciju dole Permission i stavis Everyone Full control znaci sva tri kvadratica oznaci (Allow) i onda na uredu. Sad fino odes u Control Panel_Administrativni alati_Lokalna pravila sigurnosti.U lijevom kutu ides na opciju: Local Policies_Securuty Options. U desnom dijelu nades Limit local account use of blank password...... (3 po redu) kliknes dva puta i prebacis sa Enable na Disabled. Onda vrti do Network access: Sharing and Security model for local account tu prebaci sa Guest only na Classic i klikni na OK. Restartaj komp i probaj onda sa Win7 unici na XP. Ako ti opet izbacuje da se obratis Administratoru odi opet na disk koji dijelis desni klik Svojstva i opcija Securuty tu imas poredano Grupe i korisnicka imena (Administrator, Creator Owner, Everyone...) dodaj svakom korisniku Full control znaci kliknes na korisnika i ukljucuj Permissions na Allow. Trebalo bi raditi ako ti neradi treba ti pomoc onda nekog tko se kuzi u to (mrezni administrator) recimo koji ce ti reci u cemu je problem i kako ga rijesiti.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probat ću ovo danas. Hvala puno na odgovoru. Osmijeh

Evo sad mogu sa veseljem potvrdit da radi. Još jednom hvala.........................................................

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 21:30 (Ico2005).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sve radi, u lanu smo ja i brat preko rutera i sve je super, ali sam sada naišao na novi problem =):

Evo pokušavam igrati UT preko virtual private networka VPN, koji radimo preko Hamachia.

Petero nas je, ja buraz i 3 frenda. Jedino sam ja na Win7 ostali su na XP-u SP2 i SP3.

Kada ja kreiram LAN game svi me vide i mogu se povezati, ali je svima osim burazu

(koji je samnom povezam preko rutera - žično) ping  od 200 - 900 - užas za igranje....

Ako buraz kreira igru svi iz nekog razloga imamo dobar ping oko 30, ali trokamo ko blesavi u igri,

sve ide glatko i onda odjednom svima stane na mjestu i slika se trza i tako par sekundi a igra se odvija u pozadini.

Kada bilo tko od frendova napravi LAN game niti ja niti buraz ih nevidimo, a oni međusobno mogu igrati sa odličnim pingom oko 20.

Ispravno smo postavili VPN na Hamachiu i gateway u windowsima, probao sam gasiti firewallove, antiviruse itd...međutim ništa.

Sve upučuje na to da je problem u mojem ruteru i u njegovim postavkama.

Ruter je Zyxel P-600 series.

Pa ako itko ima ideju za riješenje ovog problema pucajte =D

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

BUMP =)

dajte bitno mi je ovo, praznici su =)

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0