Mrežni problem

poruka: 9
|
čitano: 2.312
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Mrežni problem

Pozdrav svima

Imam jedan jako čudan problem pa tražim nekakvo riješenje ili ideju šta bih još mogao probat.

Znači ovako, puca mi dsl konekcija kad ukopčam hdmi kabel u komp (povezan sa tv-om) ili ga iskopčam,

kada se priča na telefon nekad pukne nekad ne, kada je kabelom pc spojen na router svakih pol sata do sat puca veza!

kad je spojen preko tp-linka wirelesom mreža radi ok

probao sam promijenit svoj drugi router ista stvar,

iz t coma su mi zamijenili router ista stvar

mijenjo sam hdmi portove na tv-u ista stvar (kabel još moram probat zamijenit) probat ću popodne danas

ima netko još kakvu ideju šta bih mogao pogledat?

Hvala

EDIT: probao zamijenit HDMI kabel ista stvar,

probao zamijenit telefon ista stavr.

Bilo kakva ideja dobrodošla

US server keke013#2101
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 18:54 (keke13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mrežni problem

update

zamijenio grafičku ista stvar,

probao sa druge utičnice uzet struju za samo router ista stvar, razdvojio i tv strujno ista stvar!!

ako netko zna admin pasword za speedtouch dobro bi mi došlo da pogledam ako ima kakvih logova.

oni po netu ne pomažu baš..

imam još opciju da zamijenim speedtouch za zyxel pa ručno namijestim postavke!

možda pomogne s obzirom da ga acs nemože update-at.

nemam više ideja pa radim svakakve gluposti...

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mrežni problem
keke13 kaže...

Pozdrav svima

.. puca mi dsl konekcija kad ukopčam hdmi kabel u komp (povezan sa tv-om) ili ga iskopčam,

..

- nema veze jedno s drugim, tj može biti loš kontakt, struja.. 'podzemne vode'.

- eiliminacija je ponekad jedini način, npr struja, razvodni kabel, svaki kontakt... pa i kućni ljubimac koji možda gricka kabel.

daj 'dokaz' da dsl pukne kad spoijš/odspojiš HDMI, ponovi par puta.. bez da drmaš npr strujni kabel ili modem, neku žicu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
Mrežni problem

vjeruj mi da znam šta radim.

nebi pisao ovdje da mi nije ponestalo ideja.

Bavim se time pol života, ali jednostavno seki put se netko drugi sijeti nečeg šta bi moglo pomoć.

al svejedno hvala.. bar je netko probao

US server keke013#2101
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

nisam probao, nego nabrojao 'svašta'.. i jedino konkretnije što nebi smjelo imati nikakve veze. (ali to već valjda znaš)... bump. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Mrežni problem

Moguće da ti se javljaju nekakve smetnje prilikom uključivanja i isključivanja...

Da li vidiš sitnu iskricu kada HDMI dotakne kučište ? Mase napajanja TV-a i masa napajanja računala nisu na istom potencijalu pa se tu javi u početku nekakva mala struja koja može prouzročiti reset rutera, tj javlja ti se tzv Ground loop. Toga naravno nema kada si žičano spojen jer ne postoji fizička veza računala i rutera.

I zašto stalno isključuješ i uključuješ HDMI ? ja u sobi imam LCD TV i stalno je spojen na komp.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

nema nikakve iskrice.. nažalost da ima bar bih zao u čemu je problem!

uključujem ga i isključujem jer ide preko boravka :)

mijeril sam potencijale i sve mi se čini ok... makar neznam koliko je dovoljno da resetira router,

s obzirom da on nema uzemljenja jer je plastičan jedino ako se ne stvara neka mala povratna struja preko nule!

US server keke013#2101
13 godina
neaktivan

Pretpostavljam s obzirom na sve navedeno da si eliminirao splitter?, nisi napisao radi se o analognoj ili IMS tehnologiji?

Nadalje pokusaj u PC  ugraditi drugu (dodatnu) LAN karticu zatim testiraj (navodis da za vrijeme povezivanja putem WLAN-a DSL ostaje sinhroniziran).

Pokusaj u PC ubaciti drugo napajanje.

Na kraju da eliminiras potencijalni nedostatak vezan uz PC za test na TV putem HDMI sucelja prikljuci drugi drugi uredjaj npr. laptop sa HDMI suceljem.

TV, "obican" ili smart-TV koji je LAN-om prikljucen na router?

Ostala periferija? radi testa iskljuci svu (ukljucujuci i monitor), audio dakle dodatni analogni ili digitalni kabeli od npr. audio pojacala pokusaj radi eliminacije fizicki iskljuciti iz PC-a i naponske mreze!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 22:02 (Hardwhelper!!!).
11 godina
Mrežni problem

Update:

Problem riješen! napokon došao sposoban čovijek iz tcoma. izmijerili gušenje po liniji od 36 db

šta je ogromno i malo po malo našli problem koji je bio u starom komadu instalacije koji je ostao spojen još

od nekad i kabel je bio u kratkom spoju i stvarao ogromno gušenje linije!

nakon cvikanja kabela gušenje je 2 db i sve funkcionira kako treba!

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice