Kućna mreža pomoć

poruka: 4
|
čitano: 3.170
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kućna mreža pomoć

Pozdrav forumašima. Trebam pomoć oko slaganja kućne mreže.Uskoro uzimam Amisov 3u1 paket,i vidio sam da oni po jednom priključku isporučuju do 3 AmisTv prijamnika. Sad bih ja htio složiti 1 tv i telefon u prizemlju, na katu u jednoj sobi 2. tv i laptop, a u drugoj sobi na katu 3. tv i PC, i to bi sve trebalo biti povezano sa što manje žice,znači wi-fi bi bilo sve što može biti(po mogućnosti sve jer mi je mrežna instalacija u kući katastrofa).Bilo bi idealno kada bi u potkrovlje stavio router na koji bi se bežićno spajala sva ostala oprema.Buđet mi je oko 1000kn(max. 1200)Konfiguriranje opreme ću radit sam uz pomoć googla. Znači moje pitanje je što od opreme bi mi trebalo i na što moram paziti prilikom kupnje.

Napomena:Powerline adapteri nisu opcija jer mi je strujna instalacija u kući još veća katastrofa nego mrežna instalacija i siguran sam da mi prizemlje i kat nisu na istoj fazi a i za ove dvije sobe na katu nisam siguran dali su na istoj fazi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kućna mreža pomoć

Ako hoćeš iskoristit sva 3 TV-a, bez kabla to vjerojatno neće ići. Na komp i laptop bi se signal bežično već mogao prebaciti.

Amis FAQ (http://www.amis.hr/podrska_3u1_faq.php)
17. Mogu li AmisTV prijamnik (STB) bežično spojiti sa svojim modemom?
Nažalost ne, no u ponudi je mrežni premosnik koji Vam omogućava međusobno povezivanje uređaja s mrežnim priključkom putem strujne utičnice. Više o ovom uređaju možete saznati pozivom na besplatni broj 0800 50 10. Radno vrijeme INFO službe je svaki dan od 08:00 do 22:00 sata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 11:51 (D1001).
12 godina
neaktivan

Ja sam mislio pored svakog tv-a staviti ruter koji bi bio u  client ili bridge modu i bio wifi-em spojen na router koji dobijem od amisa,i na taj ruter bi se spajao i laptop i komp zicno.Samo neznam dali bi se na taj nacin uopce mogao spojiti iptv i dali bi bilo gubitaka u prijenosu podataka.Isto tako neznam dali bi telefon .ogao raditi na taj nacin busuci da bi i on bio spojen na router koji bi bio u client ili bridge modu.

15 godina
neaktivan

Najbolje da nazoveš Amisovu službu za korisnike, pa ćeš vidjet što će ti reći. Telefon mora biti spojen direktno(žično) na dsl modem. Za IPTV Amisov FAQ isto kaže da sve mora žično ići.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 12:46 (D1001).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice