Nekidan sam pikljucio internet, radi tako sto hvatam sa 5ghz opremom neki signal i preko utp kabla dolazi do racunara. Desava se to da se pojavljuje zuti trokutic nekad i nece da nestane, kad izvadim kabal i ustekam ponovo proradi neko vrijeme. Nekad se desi da radi i sat vremena a nekad 10 min i nece. Evo sada sluzi dobro samo cekam kad ce iskociti trokut
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pošto se koristi wifi za razliku od žice problem su smetnje uslijed kojih dalji korisnici tog internet "provajdera" ispadaju iz konekcije zbog bližih korisnika koji svojim jačim signalom prekriju slabije.
......usput problem može biti i do njegove opreme ako nemože podržati kvalitetno veći broj korisnika sa DHCP servera.
Neznam koliko je to isplativo i koliko je garantirano najmanja brzina (Mbps) koju dobivaš.
meni je signal odlican, radi se o sxt lite 5 prijemniku. Imam mogucnost raskidanja ugovora ako ovako bude. Kad sam zvao operatera nesto je pingao i rekao je da ne vidi problem, ali se ja ne sjecam da li mi se u tome trenutku pojavio zuti trokutic. Upload bi trebao biti od 6144 kbps do 768 kbps, mada meni ide nekad ovako nekad onako. Meni je samo bitno da konekcija ne prekida
Nekidan sam pikljucio internet, radi tako sto hvatam sa 5ghz opremom neki signal i preko utp kabla dolazi do racunara. Desava se to da se pojavljuje zuti trokutic nekad i nece da nestane, kad izvadim kabal i ustekam ponovo proradi neko vrijeme. Nekad se desi da radi i sat vremena a nekad 10 min i nece. Evo sada sluzi dobro samo cekam kad ce iskociti trokut
Imam isti net, wifi 5 ghz oprema, antena na balkonu i preko utp kabla dolazi do malog modema koji izgleda kao adapter za laptop a iz njega dalje u router/pc.
Povremeno mi se desi problem sličan tebi, izbaci mi problem da je DNS server nedostupan, pa taj adapter resetiram tako što mu prekinem dovod struje i često odmah proradi bez problema.
Identicno je i kod mene, nema 5 dana otkad sam prikljucio net. Evo sad sam primjetio cim krene upload da veza pukne. Sta mi je ciniti ?
Identicno je i kod mene, nema 5 dana otkad sam prikljucio net. Evo sad sam primjetio cim krene upload da veza pukne. Sta mi je ciniti ?
Pa vidi sa providerom što se dešava, možda ti je signal loš, pogledaj na anteni svjetlosne oznake za jačinu signala ako ti je dostupna i ako ima te ledice.
signal je full, lampice do kraja, isto mi je na balkonu antena kao kod tebe, zvao sam ih ali kazu da ne vide problem.