Greška u propusnosti ili nekaj sasvim drugo

poruka: 6
|
čitano: 2.112
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa Download rate-om

Imam mjesečnu naknadu ADSL 4/256 i Flat. Kolko kužim znaći imam max download rate 4 mb/sec, a upload rate 256 kb/sec. Dok ja skidam neki app, dokument ili bilokaj drugo prek torrenta/explorera/windows updates/games updates itd., upload rate mi dostiže do 256 kb/sec, ali download rate je 500 kb/sec max, ali samo ako je puno seedera. Obavio sam sve ping check testove no cifre su čisto normalne (3,8 mb/s DR , 248 kb/s UR). Nazvao sam T-com korisničku službu no dobio sam samo odgovor da greške u t-com uslugama (koje koristim) ne postoje i da je sve uredu i da je ovakva situacija nemoguća. E sad ovdje pitam za savjet. Da li je stvarno problem u mojoj lokaciji (Živim u selu pokraj Koprivnice), ili ja samo neznam namjestiti kaj treba, ili opet to kaj sam sad napisal ima veze sa greškom u modemu/ wireless mreži koju koristim? Ili nešto sasvim drugo? Svaki savjet je dobrodošao, hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa Download rate-om

kilobit nije kilobajt - 512 KB/s je MAX na 4mbps

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 11:30 (gogsonja).
17 godina

1kB = 8kbit. Odnosno jedan kilobajt ima osam kilobita.

Prema tome, 4 Mbit = 4000 kbit / 8 = 500kB

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Problem sa Download rate-om
Di_Croatiano kaže...

Imam mjesečnu naknadu ADSL 4/256 i Flat. Kolko kužim znaći imam max download rate 4 mb/sec, a upload rate 256 kb/sec. Dok ja skidam neki app, dokument ili bilokaj drugo prek torrenta/explorera/windows updates/games updates itd., upload rate mi dostiže do 256 kb/sec, ali download rate je 500 kb/sec max, ali samo ako je puno seedera. Obavio sam sve ping check testove no cifre su čisto normalne (3,8 mb/s DR , 248 kb/s UR). Nazvao sam T-com korisničku službu no dobio sam samo odgovor da greške u t-com uslugama (koje koristim) ne postoje i da je sve uredu i da je ovakva situacija nemoguća. E sad ovdje pitam za savjet. Da li je stvarno problem u mojoj lokaciji (Živim u selu pokraj Koprivnice), ili ja samo neznam namjestiti kaj treba, ili opet to kaj sam sad napisal ima veze sa greškom u modemu/ wireless mreži koju koristim? Ili nešto sasvim drugo? Svaki savjet je dobrodošao, hvala.

Miješaš kruške i jabuke.
4 megabita po sekundi(mbps) je 4/8 kilobajta po sekundi(kBps),tj 0,5 mega BITA,tj 512 kBps(kilobajta),i obratno 512 kBps=512*8 mbps.

Tačnije:
1 Bajt(B)=8 bitova(b)
2 Bajta(B)=16 bitova(b)
....
....

SENAID
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 11:35 (Senaid_gates).
14 godina
protjeran
Re: Greška u propusnosti ili nekaj sasvim drugo
tnakir kaže...

1kB = 8kbit. Odnosno jedan kilobajt ima osam kilobita.

Prema tome, 4 Mbit = 4000 kbit / 8 = 500kB

Ja mislim da je 4096 Mbit.

SENAID
13 godina
neaktivan

E hvala vam, sad cu u buduće znati!

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: