Gateway - limiter

poruka: 5
|
čitano: 1.001
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gateway - limiter

Dakle trebao bih složiti malu mrežu koja ima vrlo spor pristup internetu (64kbs!).

Da se ne desi da jedni nemaju pristup netu jer netko srce trebao bi limitirati transfer.

Limitiranje bi bilo idealno ako je dinamicki, tj da se trasnfer prepolovi ako su aktivna 2 korisnika, podjeli na 3 ako su 3 korisnika, itd.

Nije nuzno ali bi bilo idealno. da se ne desi jedan klijent na mrezi i ima limitiran transfer na 2kB.

Limitiranje skajpa?

Spustiti transfer ispod 3kB da skajp ne radi?

Softverski/hardverski preskupo?

Sto mi treba?

Komp 2kkn.

Koji os, softver?

Sve bi trebalo biti licencirano.

Svaka konstruktivna ideja je dobrodosla.

Transfer prema Internetu nije moguce povecati!

0 0 hvala 0
17 godina
Gateway - limiter

A zasto ne nabavis neki ruter koji ima dobar QoS gdje mozes limitirati promet po lvl6 layeru. Dakle ne limitras po protokolu nego gotovo po aplikacijama koje prolaze preko njega, tako stavis voice (skype, voip) na max prioritet, http poslije toga, mail na trece mjesto, ftp 4. i ostalo zadnje po prioritetu. Tako nitko nece patiti osim downloadera. Takodjer mozes po kanalu (portu) limitirati usere. Sebe pustis malo vise a pericu koji non stop torrentira ugusis do boli.

Takve stvari ti mogu odradit mikrotik routeri, jako mocne igracke a nisu previse skupi.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gateway - limiter

Ja imam rješenje za sve tvoje probleme! Nećeš p2p? Koju hoćeš brzinu? Nećeš pristup nekim stranicama. Odličan FireWall?!

Uzmi bilo kakav lošiji komp, i nabaci linux distribuciju IP-Copa. Njega stavi da izlazi na jedan gatewayu, ostali svi idu na taj gateway! Pitaj mene ako budeš imao problema s konfiguracijom, ja imam takav u firmi. Ma zajebi mene, pitaj Google-a.

Good luck.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Gateway - limiter

Da... moze i to... da stavis racunalo kao dedicated gateway i na njega nafuris firewall kojeg pametno konfigas... i to je to... iako ti je ova moja opcija jeftinija od toga... al ova je jednostavnija

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gateway - limiter

Da, zaboravio sam spomenuti, dinamičko je dodijeljivanje brzine, npr. Ja sam sve ograničio na 40kbps downloada. Onda su tu grafovi, pregledi mreže, bla-bla... Imaš se zabaviti oko konfiguracije, ali je konfigurabilno do jaja. Dakle router u komp na kojem je Ip-cop, odatle u switch, pa dalje znaš. Neophodno ti je imati 2 mrežne kartice u tom računalu, na koji ide Ip-Cop.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice