Ethernet problem

poruka: 10
|
čitano: 3.970
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ethernet problem

Bok svima! Smije li ethernet kabel biti u istoj kanalici sa strujnim kablom? Danas sam provlačio 30 m kabla od routera do sobe od klinaca i to dva puta i nisam uspio dobiti vezu. Prvi puta kabel iz rinfuze i sam sam krimpao konektore, a drugi puta sam kupio gotov kabel (radio je), a kada sam jedan konektor odrezao, provukao i ponovo zakrimpao šipak. Napominjem da sam od krajeva napravio kratke test kablove da provjerim krimpove i radili su. Jesu li ti kablovi od govna pa moraš sa njima ko sa jungfericom, smiju li biti uz strujne kablove ili nešto treće? Molim pomoć. Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ethernet problem

nije nikako preporučljivo jedan pored drugog , ali ajdeee ako baš mora: ja bih na tvom mjestu dodatno izolirao ethernet kabel, npr: sa izolir trakom.čini sa da su kablovi loše kvalitete. LP

12 godina
neaktivan
Ethernet problem

Jedino sta moze smetati ethernet kablu je elektromagnetsko polje koje stvara zica koja je pod naponom, a tu ti izolir traka nece pomoci. Mislim da ces dobiti vise informacija ako pitas u ovu temu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 10:22 (tLeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

nevolim se praviti pametan, ali mislim da em polje od žica neće praviti velike smetnje. mene više brine da se slučajno ne dodirnu utp kabel i strujni i onda nastane veliki problem ,jer se onda "nezna" odakle TRESE STRUJA !!!

16 godina
žoss-2 kaže...

Bok svima! Smije li ethernet kabel biti u istoj kanalici sa strujnim kablom? Danas sam provlačio 30 m kabla od routera do sobe od klinaca i to dva puta i nisam uspio dobiti vezu. Prvi puta kabel iz rinfuze i sam sam krimpao konektore, a drugi puta sam kupio gotov kabel (radio je), a kada sam jedan konektor odrezao, provukao i ponovo zakrimpao šipak. Napominjem da sam od krajeva napravio kratke test kablove da provjerim krimpove i radili su. Jesu li ti kablovi od govna pa moraš sa njima ko sa jungfericom, smiju li biti uz strujne kablove ili nešto treće? Molim pomoć. Unaprijed hvala!

-provjerio si 'drugi' krimp..  to ti ne dokazuje baš ništa, tj moguće da si pogrešno krimpao.

-pravilo, izbjegavati strujne.. kad se baš mora, tad postoje pravila npr prelazak pod 90 stupnjeva (najmanje em-smetnje..) ali pravila u RL nema, može raditi, može biti smetnji.. ako sad ne vidiš problem, možda na fast-100, što kad bude 1000 itd.

-kako ćeš s jugfericom? pa gle, nije to baš isto-usporedivo, rekao bi da nema veze :) kabel mora biti ispravan (uključujući i krimp/raspored itd.) sve ostalo je možda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
ihush kaže...
žoss-2 kaže...

-provjerio si 'drugi' krimp..  to ti ne dokazuje baš ništa, tj moguće da si pogrešno krimpao.

-pravilo, izbjegavati strujne.. kad se baš mora, tad postoje pravila npr prelazak pod 90 stupnjeva (najmanje em-smetnje..) ali pravila u RL nema, može raditi, može biti smetnji.. ako sad ne vidiš problem, možda na fast-100, što kad bude 1000 itd.

-kako ćeš s jugfericom? pa gle, nije to baš isto-usporedivo, rekao bi da nema veze :) kabel mora biti ispravan (uključujući i krimp/raspored itd.) sve ostalo je možda.

Očito nisam pogrešno krimpao jer sam svoj "krimp" odrezao sa pola metra kabla i na drugi kraj opet zakrimpao konektor i dobio vezu. E sad, to me je zanimalo u vezi sa strujnim kablovima jer na dužini od cca 7 metara mrežni kabel sam postavio u "tijesnu" vezu sa strujnim u kanalici. probaću treći puta odvojiti. A što se tiće trećeg reda. Ne, nije isto, ali je itekako usporedivo.

10 godina
neaktivan
Ethernet problem

Kupio sam cat6 kabel, izbjegao kanalice sa strujnim kablom/što ne znači da na pojedinim dijelovima ne ide uz njega/ i "voila", ethernet je u sobi od klinaca. Svaka čast wi-fi-u, al' žica je žica.

P.S. Malo je teže ugurati cat6 kabel u cat6 konektor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 7:47 (žoss-2).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
žoss-2 kaže...

Kupio sam cat6 kabel, izbjegao kanalice sa strujnim kablom/što ne znači da na pojedinim dijelovima ne ide uz njega/ i "voila", ethernet je u sobi od klinaca. Svaka čast wi-fi-u, al' žica je žica.

P.S. Malo je teže ugurati cat6 kabel u cat6 konektor.

Sto je to cat6 konektor?

10 godina
neaktivan
Ethernet problem

Neznam kako se on "službeno" zove, ali mislim na konektor koji je vanjskim dimenzijama isti, ali može primiti žice kabela cat 6 koje su deblje od žica kabela cat 5. Za kabel cat 5 žice se u konektor postavljaju u nizu, a za cat 6 u cik-cak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 7:17 (žoss-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
žoss-2 kaže...

Neznam kako se on "službeno" zove, ali mislim na konektor koji je vanjskim dimenzijama isti, ali može primiti žice kabela cat 6 koje su deblje od žica kabela cat 5. Za kabel cat 5 žice se u konektor postavljaju u nizu, a za cat 6 u cik-cak.

Da, u medjuvremenu sam proguglao i problem je sto cat6 moze doc s debljim zicama (a ne mora) pa neki konektor moze pasat, neki ne. Dobro je znat da i na te stvari treba obratit pozornost (naisao sam na detalj da je neka firma na netu krivo zakrimpala 1000e prikljucaka jer nisu isli za ovim) :).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice