Airlive WL-5470AP zastita mreze

poruka: 4
|
čitano: 3.193
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jucer sam kupio ovaj router/AP Airlive WL-5470AP i povezao sam ga sa desktop racunarom (mrezni kabl) i prijenosnikom (wireless). Namjestio sam ga da radi u modu Gateway (AP+router) i to tako da mi internet prima putem mreznog kabla (imam wireless internet 5GHz, gdje mi utp kabl dolazi iz antene do adaptera ukljucenog u struju, iz kojeg mi drugi UTP kabl ide na router-imam staalnu konekciju. Sada mi sve radi i imam izlaz na internet, desktop racunar putem utp kabla,  a prijenosnik putem wireless-a. E sad ono u cemu nisam bas upucen jeste zastita wireless mreze putem routera, pa vas molim za pomoc kako da podesim zastitu za pristup wireless mrezi kako mi se ne bi nitko mogao nakaciti.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

u opcijama nađi security, klik na setup i podesis na wpa2-psk(aes) i stavis lozinku po zelji..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 12:28 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Airlive WL-5470AP zastita mreze

OK hvala to sam uradio, na prijenosniku nemam ponudjeno u enkripciji wpa2-psk(aes) pa sam ukljucio wpa2-personal i nakon unesene sifre povezao sam se bez problema (koristim win7) nadam se da je to sad OK, jedino nikako da podesim MAC filtering. Imam u postavkama routera tu opciju ali mi ne moze MAC adresa stati u ponudjeni prostor, jedino ako izbacim razmaknice izmedju brojeva (crtice ili dvotacke)

15 godina
Re: Airlive WL-5470AP zastita mreze
komax kaže...

OK hvala to sam uradio, na prijenosniku nemam ponudjeno u enkripciji wpa2-psk(aes) pa sam ukljucio wpa2-personal i nakon unesene sifre povezao sam se bez problema (koristim win7) nadam se da je to sad OK, jedino nikako da podesim MAC filtering. Imam u postavkama routera tu opciju ali mi ne moze MAC adresa stati u ponudjeni prostor, jedino ako izbacim razmaknice izmedju brojeva (crtice ili dvotacke)

možda se na tom ruteru upisuju macovi bez razmaka tj. razmaci u mac adresi su takoreći ukrasi

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice