A koji je dobar hard disko koji će trajat?...
To ti nitko ne moze reci. Recimo ja imam Seagateove diskove stare valjda nekih 4 i 5 godina (zaboravio sam tocno koliko) i rade savrseno. Imam Samsung F1 dvije godine i F3 star godinu dana - nemam prigovora, mogu ih samo pohvaliti. Pogotovo F3 zbog brzine. Ako ti treba brzina, onda su F3 vrlo isplativi ako kupis dva (recimo 2x500 GB) i spojih ih u RAID polje.
Glede trajanja - uglavnom ti je fora ta, da ako ti disk ne crkne u prvih nekoliko mjeseci rada, onda ti vjerojatno ni nece crknut kroz neko dulje vrijeme.
Ahaaa...a ja sam se danas iznenadio kad sam inst program za praćenje stanja diska...a jel moguće da je oštećenje nastalo zbog stalnog brisanja...itd?...
Ne znam sto tebi znaci "stalno brisanje". Ako si ti zaista jako, jako puno "pisao" po disku, to bi moglo skratiti njegov vijek, ali nije nuzno da bi vec nakon tri godine bio u takvim problemima. Daj nam screeshot S.M.A.R.T. Data - znaci kad dvaput kliknes na Model diska, da vidimo detaljnije stanje tvog diska.
Inace, bitna karakteristika Re-allocated sector ti je 0 - to znaci da nemas neispravnih sektora na disku, cak ni onih koje disk interno mapira. To znaci da su ti u ovome trenutku svi podaci jos uvijek tu i ispravni su, neosteceni.