Witcher 2 - sumnjivo loše performanse

poruka: 5
|
čitano: 1.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nisam siguran pod što bi ova tema došla, pa sam je stavio pod hardver (iako je sve moguće).

Naime, imam općenito problema sa igrama, ali evo Witcher 2 se jedini do sad pokazao potpuno neigrivim.

Dakle, igra je patchirana na v2.1, sve je na low i disabled, svejedno na 1280X720 ili 1366X768, broj FPS-ova nije veći od 15-16 (tako FRAPS kaže). Imam Acer Aspire 6935G laptop, Intel Core 2 Duo P8400 2x2.26 Ghz, 4 GB DDR3 RAM, GeForce 9600M GT 512 MB, Win7 x64. Nije neki laptop, ali bi po svoj logici (ispravite me ako se varam) trebao vrtiti, ako ništa barem na low da bude igrivo. I da, imam najnovije drivere, i sve je lijepo defragmentirano, počišćeno, kako softverski tako i hardverski, i 3D vision driveri su izbrisani. Tek na 800x600 dobivam nekih 25 FPS-ova.

Najviše me bune dvije (po meni) nelogičnosti: nakon prelaza na 64-bitnu arhitekturu (prije sam ima x86) svi ovi Windows Experience indeksi su porasli za 70-100%, osjetio sam recimo na Witcheru 1 da je malo brži. I drugo, što na ovom laptopu trza na low, to bez problema vrtim na svom pc-u kanti na barem medium (Intel 3 Ghz jedna jezgra E6850, 4 GB DDR2, GeForce 9600 GSO 384 MB, Win XP SP3).

Zanima me zna li itko u čemu je problem? Bezvezna grafička (ali opet dosta jača od ove na pc-u, kao i svaka komponenta) ili neki softverski problem (no Windowsi su više puta reinstalirani, svaki put isto), ili nešto treće? Laptop je kupljen prije 2 i po godine za 8000 kn, i na tadašnjem prototypeu je zapinjao kao lud. :/

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Da ti nije postavljen laptop u štedni način rada?

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Power plan kaže da je na high performance

0 0 hvala 0
17 godina
Power plan, a sta kaze graficka odnosno njrn control panel, je li ona na high ili na batery?
Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U Nvidia postavkama nema ništa specijalno što spominje power mode, ali sam instalirao PowerMizer i stavio sve na high performance... I dalje isto...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice