VTX Radeon HD6750 & Intel D915GAV

poruka: 1
|
čitano: 1.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
VTX Radeon HD6750 & Intel D915GAV

Pozdrav.

Dakle, problem naveden u naslovu:

matična ploča Intel D915GAV, ne proizvodi se više i Intel ne pruža potporu za nju i grafička VTX Radeon HD6750 ne žele surađivati. U specifikacijama matične (i u CPU-Z) piše da podržava PCIE x16, na kutiji od grafičke piše PCIe 2.1, ali isto tako piše da grafička bez problema radi i na starijim verzijama PCIe, tj da je kompatibilna unatrag, dakle, trebalo bi raditi. Stara grafička uredno radi, ali kada ubacim novu računalo se ne želi bootati. Upale se ventilatori, diskovi prorade, sve moguće i nemoguće lampice počnu blinkati, ali ništa više. Negdje sam pročitao da joj možda nedostaje energije, pa sam si podario potpuno novo napajanje COOLER MASTER GX 650W (staro je ionako bilo na izdisaju pa mi nije bilo žao investicije), ali ništa. Ne radi i dalje. Obnovio sam i BIOS na zadnju verziju koja postoji (iz 2008, čini mi se), ali niti to nije pomoglo. Zvao sam i servis pa su mi rekli da moram čekati minimalno 15 dana NAKON što donesem grafičku kod njih dok oni to sve istestiraju pa eventualno mi je zamijene ako je neispravna. E sad, meni se ne da toliko čekati, a i pošto je u pitanju stara matična nisam siguran da li je uopće u grafičkoj problem, a nemam drugog računala da je isprobam, ima li tko od vas kakvog iskustva sa tim, možda se nekome nešto slično već događalo. Mislim da sam iscrpio sve mogućnosti osim samog mijenjanja komponente, a u situaciji kakva je, nemam baš financijskih sredstava za novu matičnu (što automatski povlači i novu memoriju), a na kraju se može pokazati da mi i nije bila potrebna...

Dakle, neki praktični savjet, osim očitog?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice