Visoka temperatura procesora

poruka: 11
|
čitano: 11.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Vidim da ima dosta ovakvih tema ali imam jedan specifican problem , ako neko ima iskustva sa navedenim komponentama neka stavi svoje misljenje i ideje. Problem je sljedeci :

Imam MBO Gigabyte EP31-DS3L i CPU je Core2Duo E7400 - sve je ok i normalno radi. Sa drugog kompa sam stavio na svoj, core2duo E8200 i temeprature ne da nisu normalne nego preko 100c.

S tim da u tom drugom kompu taj proc 8200 sasvim normalno radi ima normalne temperature. Napomena i na mom kopmu on radi unatoc velikim temperaturama , jedino sto everest ili bilo koji drugi program,

pa cak i u biosu pokazuje nevedenu visoku temepraturu. Nisam se usudio ostaviti jer mogao bi ciknuti :)-

Sve je cisto, uredno kao u apoteci i nova pasta je na njemu. U svim situacijama se radi o stock kuleru. I mislim da nikakav kuler tu ne bi pomogao. Mislio sam da se mozda radi i krivom mjerenju senzora ali malo me ipak muci podatak iz biosa. Eto ima li netko sa dobrom idejom kako rijesiti taj problem.  E da zaboravio sam napisati, ako netko pita da sam klokao, nisam i isti je problem  isa default taktovima i na klokanim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sliičan problem

prevelika voltaža na procesoru je bila kod mene

smanji u biosu malo pomalo

pa   probaj

meni je max za proc bila 70C pa se gasio zbog zaštite

a sada je 25 idle

load 55 i sa full opterećenom grafičkom na 71C

nema nikakvih dodatnih ventilatora,zatvorena kutija-nema baš protoka zraka

:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Heh, sad si me uhvatio. Neznam kakva je voltaza bila ali znam da je bila na postavljena na auto  vrijednost i na njoj mi je E 7400 ima sasvim normalne temperature, ne kuzim zasto bi takva voltaza bila ok za e 7400 a ta  e 8200 ne. I nekako mi se cini po sjecanju da je ta auto voltaza bila negdje pri dnu mogucih odabira ako ne i zadnja tako da sumnjam da bi imao prevelike mogucnosti sa spustanjem. To da sam ja digao veliku voltazu pri klokanju pa kasnije zaboravio vratiti to bi mi imalo smisla ali ovako, bas i ne. Ali definitivno cu to provjeriti, da mu mozda maticna sama po sebi ne podigne preveliku voltazu??,  jel mi mozes reci koja bi onda bila optimalna voltaza,  koja je kod tebe??

Kada je kutija u pitanju moja je antec 300 sa jednim 120 mm i vise nego super u odnosu na kutiju na kojoj proc ima normalne temperature, nekako mi se cini nekakva nekompatibilnost sa maticnom,  ali ne vidim nikakav razlog za to,  s tim da je taj proc jako dobar overclocker

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 23:25 (SPIJA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Visoka temperatura procesora

ako ti je procesor overklokan vrati ga na normalu jer ti sa sa overclockom dize voltaza koja ti ga nevjerojatno grije i steti mu,promijeni termalnu pastu,ispuši kučište i rasporedi kabele da bude bolji protok zraka i po mogučnosti ugradi jos koji ventilator ,ako imas vise otvora na vent. nek ti bude omjer 2:1 ,2 upuhuju zrak 1 izpuhuje

15 godina

a probaj i flashati bios novi.

origin. TrueLiarHR
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
SPIJA kaže...

Vidim da ima dosta ovakvih tema ali imam jedan specifican problem , ako neko ima iskustva sa navedenim komponentama neka stavi svoje misljenje i ideje. Problem je sljedeci :

Imam MBO Gigabyte EP31-DS3L i CPU je Core2Duo E7400 - sve je ok i normalno radi. Sa drugog kompa sam stavio na svoj, core2duo E8200 i temeprature ne da nisu normalne nego preko 100c.

S tim da u tom drugom kompu taj proc 8200 sasvim normalno radi ima normalne temperature. Napomena i na mom kopmu on radi unatoc velikim temperaturama , jedino sto everest ili bilo koji drugi program,

pa cak i u biosu pokazuje nevedenu visoku temepraturu. Nisam se usudio ostaviti jer mogao bi ciknuti :)-

Sve je cisto, uredno kao u apoteci i nova pasta je na njemu. U svim situacijama se radi o stock kuleru. I mislim da nikakav kuler tu ne bi pomogao. Mislio sam da se mozda radi i krivom mjerenju senzora ali malo me ipak muci podatak iz biosa. Eto ima li netko sa dobrom idejom kako rijesiti taj problem.  E da zaboravio sam napisati, ako netko pita da sam klokao, nisam i isti je problem  isa default taktovima i na klokanim

Nisi naredio hladnjak dobro, siguran sam da uopće ni nedodiruje sam chip. Provjeri to.

15 godina
neaktivan

Postovanje imam problem s visokom temperaturom cpu-a stavio sam novu pastu i isto se dogada, radi se o Hp probook 4515s http://prntscr.com/43myhl

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
kl1203 kaže...

Postovanje imam problem s visokom temperaturom cpu-a stavio sam novu pastu i isto se dogada, radi se o Hp probook 4515s http://prntscr.com/43myhl

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/temperature-vasih-pc-grijalica/26857.aspx

10 godina
neaktivan

cod8 igram bez problema cim startam world of tanks cpu se dize fps pada sa 115 na 25

Intel Core i7 4700MQ @ 2.40GHz   
Haswell 22nm tehnologija

8,00GB dvostruka-kanalna DDR3 @ 799MHz

Type2 - Board Vendor Name1 Type2 - Board Product Name1 (U3E1)

Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
    Intel HD Graphics 4600 (Toshiba)
    2047MBNVIDIA GeForce GT 745M (Toshiba)   

698GB TOSHIBA MQ01ABD075 (SATA)

MATSHITA BD-MLT UJ272

Conexant SmartAudio HD

sistem sam radio na novo igru skino ponovo sve inst na novo i opet isto sranje 5 do 12 sam da ga bacim kroz prozor{#}

grozni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Skini najnovije driver-e. Prije instalacije sa ovim programom deinstaliraj postojeći driver i nakon restarta instaliraj novi driver koji si skinuo sa web stranice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dali si stavio pravilno pastu malo više od kapljice na sredinu cpu-a. To bi trebalo srediti stvar i vrati na defatlo opcije biosa ideš odprilike na opciju Load Setup Defaults ili kraći oblik kod skoro svih verzija biosa ili uefija F9 zatim potvrdite na Yes ili stisnete Y a ako vam prikaže Z onda stisnete "Z" i spremite postavke bios-a te vam se resetira bios točnije učita default-ne postavke (tvorničke). U bios se ulazi najčešćim kombinacijama sa Delete ili F2. Cpu otprilike radi do najviših temperatura 70 ili 75°C.

Pravilno nanašanje paste na cpu Pravilno nanašanje paste na cpu
Josip Dropučić
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice