Ventilator radi glasno

poruka: 8
|
čitano: 2.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ventilator radi glasno

Danas sam isao ocistiti kuciste zbog jakog rada ventilatora, ali opet radi isto, jel se moze kako promijeniti to?

Evo moj skajp ko igra CS:S: nekoime3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ventilator radi glasno
SkiLLzzz kaže...

Danas sam isao ocistiti kuciste zbog jakog rada ventilatora, ali opet radi isto, jel se moze kako promijeniti to?

Hvala Bogu vrućine su, najvjerojatnije ti kućište nije ni prozračeno, tj nema ventilatora u njemu, i zatvorenog ga držiš, tako da nema cooler odakle čupati zrak svježi i zato se vrti kao lud i čuje se, jer treba jadni proc ohladiti koji krokodilske kapi znoja ispušta po ovim prevrelim danima... A možda ti je i ventilator otišao na cooleru za proc...

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
14 godina
neaktivan

imam jednostavno kuciste, da otvorim jednu stranu, onu di nisu izlozene sve komponente direktno

Evo moj skajp ko igra CS:S: nekoime3
15 godina
neaktivan
SkiLLzzz kaže...

imam jednostavno kuciste, da otvorim jednu stranu, onu di nisu izlozene sve komponente direktno

Ne nego bi suprotnu stranu trebao otvoriti, uglavnom, svejedno će raditi glasno jer je vani prevruće, trudit će se držat procesor ispod 50 u idleu tj dok surfaš što je dosta teško ako si u prostoru koji je na 30+ stupnjeva...

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
15 godina
neaktivan
Ventilator radi glasno

Najbolje bi bilo da odrediš koji ventilator, otvoriš kućište pa možeš lagano zaustavljat jedan po jedan ili jednostavno čuješ... 

I provjeriti temperature, za početak u idleu, nekim programom kao HWmonitor

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ventilator radi glasno

kupi nove ventilatore imas za 30 kn xilencer ( crveni 120 mm) nisu losi za te pare, ako oces bas nesto skuplje kupis gentletyphoona on je negdje 100kn i ne cuje ga se... Ako zelis zadrzat ove ventilatore moras ih izvadit i iza odljepit naljepnicu i podmazat lezajeve al to nece dugo trajat :)

MeResina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ventilator radi glasno

Za pocetak instaliraj SpeedFan, jedan od najboljih programa za mjerenje temperature/usporavanja ventilatora. Pogledaj kolka ti je temperatura na GPU-u, CPU-u, ako je negdje iznad 50 stupnjeva, onda je normalno da se jako cuje, a ako je ispod 35, slobodno ga za 20-30 smanji. {#}

Moj Gaming blog " World of Gaming - Blog about games " http://worldwidegamingcenter.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 17:56 (Puscifer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilator radi glasno

Jednostavno kuciste? Sta to znaci?

Ako imas mjesta obavezno stavi ventilator odozada da ispuhuje zrak. To je vaznije nego upuh. Moja preporuka su ti Xilence Red Wing, 120mm, ako stane, ako ne 80.

Dalje, ako imas mjesta naprijed stavi isti takav da hladi diskove i lagano graficku. Vjerujem da imas mjesto za 80 ili cak vise milimetarski ventilator na bocnoj stranici. Stavi neki tamo.

Ja sam svoj kompjuter utisao i ohladio jako puno. Sve je hladno i tih je. Toliko da su Njezni tajfuni glasni :)

Svi ventilatori osim u napajanju i na graficki su Gentle Typhoon, stavio sam na bok, naprijed i odozada. Kompjuter je tih i prilicno hladan.

Ali prvo pogledaj koji je glasan, zaustavi ga prstom u sredinu, pa javi.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice