Totalna nesposobnost ili varanje ? !

poruka: 44
|
čitano: 8.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

evo ovako, prvo da pocnem stime da sam fan bug-a od samog starta i da cuvam sve vase brojeve (sad bi mogli cak i vrijedit nesto) 

a problem je u tome, da sam ja prije 5-6 mjeseci kupio komp u linxu. Uglavnom sve je sljakalo ok,ne bas najbolje ali imao sam onboard grafu te sam racunao kada zamjenim tu grafu imati gladji komp. I kupio sam prije 2 mjeseca ati radeon hd 4670 stavio to unutra, instalirao sedmicu i primjetio kako mi sve zivo šteka. Kada sam skrolao neke forume znalo mi je stekat,igre su mi masovno stekale te sam pomislio da je to do graficke. Odnio sam komp u linxa i oni su ''testirali'' graficku i kazu mi sve je ok u kompu mozes ga nosit kuc. Donesem ga kuci,problem je jos uvijek tu. Odvrtio sam i ja testove i gpu i cpu su mi u normali ali sve jos uvijek steka. Odnesem im ponovo komp, i oni mi OPET kazu sve ti je ok,nosi ga kuci. Donesem kuci komp drugi put, problem je jos uvijek tu. Na ovoj poanti vec gubim zivce odlazim u linxa i zahtijevam da spoje komp tamo i da im JA POKAZEM sta mi nevalja. Pokazem im sta steka, i kazu mi da ce izmjenit komponente da vide sta ne radi kako treba. Nakon 2 TJEDNA!! me zovu da pokupim komp i govore mi kako je moj procesor preslab za tu graficku i da zato steka.

Na par dana sam i povjerovao toj stavci, dok nisam uzeo grafu i stavio u stari komp sa duplo slabijim procom. Naravno grafa je tamo šljakala uredu. No međutim ja na svom kompu doslovno nemogu nista radit od stekanja pa evo i par slika 

Kada prodjem prozorom preko prozora ostaje mi bijeli trag : http://i46.tinypic.com/t7ej5e.jpg

Igra requiem bloodymare II mi je tolko stekala a stara je barem 2 god i uopce nije zahtijevna

Ako imam neki program upaljen,ili neku igru poput Warcrafta 3 tesko mogu bilo sta drugo uradit kao recimo otvorit dvd i prebacit nesto sa njega

drugim rijecima komp mi je u totalnoj banani a neznam sta mu je, a bogami i ovi iz linxa me ili muljaju ili su nesposobni do bola

Da li je moguce da im ja nekako zaprijetim nekom inspekcijom ili necim i da zelim popravljen komp u roku od 2 tjedna jel vec 2 mjeseca se ovo nije rijesilo i pjeske moram nosat komp iz sela do trgovine.

Eto molio bi neki pametan savjet ako mozda znate o cemu se radi

Konfa kompa: intel celeron e1400

asrock g31m gs

2 gb ddr2 kingmax
                       hd 4670

550 w LC power

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 4:39 (DambaOs).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najnoviji driveri za sve komponente?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno ne vidim razlog da bi ikome prijetio inspekcijom ili nečim sličnim.

Na tvome mjestu prije svega pogledao bi manual ploče ili direktno u bios da vidim postavke onboard vga i uvjerim se

da je tamo sve u redu, odnosno ima li možda opcija za onemogućiti istu ili kako se već zove ili postavlja.

Slijedeće bi sve što mi je važno ili barem mislim da je, pospremio na neki vanjski medij.

Zatim u skladu sa komponentama poskidao sa neta sve potrebne drivere u najnovijim inačicama.

Ako su ti windowsi original onda jedna stavka manje, a ako nisu "nabavio" bi vanilla winse i nakon što se uvjerim da sam sakupio sve nužno

započeo format i frišku instalaciju. Nakon toga svi potrebni driveri, audio-video codeci(k-lite) i nešto minimalnih programa(gom player, pdf-viewer...)

Ništa drugo. Zatim win update pa gašenje nekoliko servisa pomoću xp-antispy iako se može ručno, restart, defragmentacija i nakon svega instalacija neke igre

i mrcvarenje kompa.

Ako se nakon svega pokaže da kanta kašlje... uvjeravanje servisera.

Istina procesor ti nije nešto kako su ti rekli, ali je sasvim dovoljan da možeš zaigrati nešto.

btw. napisao si da si instalirao sedmicu, a na skrinšotu je win xp home??

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Inspekcija ti neće ništa riješit, samo će ti dati popis ovlaštenih sudskih vještaka kojima moraš odniti komp da o tvom trošku utvrde da li je neispravan. Ako oni utvrde da je neispravan i da to ulazi pod garanciju, s tim nalazom ideš na inspekciju koja od servisa zahtjeva popravak ili zamjenu komponenti i iznos koji si platio sudskom vještaku koji na kraju dobiješ natrag. Malo je komplicirano i skupo upuštatiti se u tu proceduru.

Što se samog problema tiće, jesi li pokušao clean install Windowsa. Inaće se grafička tako ponaša ako nema drivere, pa bi bilo pametno da formatiraš disk i instaliraš Windowse ponovno.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

komp ti je dosta jako pogle moj a igram mw2 cod4 i slicne igre 

imo sam i ja problema slicnih il su bili rami ili hard a znali su bit i windowsi 

BUCKETHEAD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da sad imam xp, malo mi manje steka sve pa je koliko toliko podnosljivo dok se ne fixa. Driveri su svi uredu to sam stoposto uvjeren, bios takodjer zato sto sam prije toga klin windowse stavljao jedno 10 puta. znaci sve je formatano nedavno fregmantano i sve je ok sto se tice toga. 

Ovdje nije problem u grafickoj, neznam da li ima netko ideju sto bi moglo bit od hardvera da uzrokuje ovakve probleme ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokušaj skenirati ispravnost tvrdog diska, pogledaj u procesima "jede" li neki većinu resursa.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znači bios i driveri su najnoviji i svejedno blokaje. mene zanima kako se komp ponaša odma nakon instalacije windowsa, bez iti jednog programa i drivera. blokaje li tada?

i kako što je ovaj poviše napisao, priskeniraj hard disk, meni je program HD tune dobar za tu svrhu.

Konzolitis - destroying games since PS 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 18:59 (Tony).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da komp i bez ijednog programa steka,znaci ostavlja taj bijeli trag kad predjem prozorom preko prozora itd... 

ok hvala puno na pomoci,za hdd skeniranje to jos nisam probao, javit cu rezultate !Cool

NTW evo i slika procesa,ja mislim da je tu sve uredu ... http://tinypic.com/r/25sy3bm/6

Cini se da je i HDD uredu : http://i49.tinypic.com/m78086.jpg
                                          http://i47.tinypic.com/2qnce3n.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:09 (DambaOs).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče igranja.... da li si pokušao ugasiti sve pokrenute procese koji su nebitni za ispravan rad windowsa i zatim neku igru?

Nekada sam koristio bitlord za neka skidanja torrenta i kada se skidalo nešto više stvari komp je znao štekati nepodnošljivo.

Inače kada pogledam skrin koliko imaš procesa pokrenutih na kompu mene prođe blaga jeza.

Ostala mi navika od slabijih kompova

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Totalna nesposobnost ili varanje ? !

ja mislim da bi komp i sa toliko procesa trebao radit savrseno( to su sve sitni procesi )

ali uglavnom i kad nemam nista isto mi sve steka... 

17 godina
neaktivan

U biosu pod Advanced-Chipset Configuration:

Primary Graphics Adapter - PCI Express

Internal Graphics Mode Select - Auto

I monitor spojiti na izlaz od Radeonke ako već nisi.

Ništa mi više ne pada na pamet, osim da probaš starije drivere.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

haah i monitor spojit na izlaz od radeonke :D ahha haj nasmijo si me, nisam bas tolko glupav :D

a ovo u biosu sam namejsto prije mjesec dana,sve je to uredu cak sam i flesho bios na noviju verziju misleci da je mozda u tome problem... nista

17 godina
neaktivan

Probaj skinuti gpu-z pa pogledaj što ti u njemu piše pod Bus Interface. Usput pogledaj i temperature grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:59 (Tom69).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma graficka radi savrseno, kada je izvadim van i stavim onboard grafu da sljaka opet imam isti problem kao i bez radeonke = sta znaci da grafulja nije problem ... rekoh vec ubacio je u stariji pc sa duplo slabijim procom i sve radi kako treba

17 godina
neaktivan
Probaj instalirati najnovije drivere
15 godina
neaktivan

n/c ... procitaj prije sto smo pisali , naravno da sam to probao davnih dana i nove i stare i srednje sve xD

15 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Inače kada pogledam skrin koliko imaš procesa pokrenutih na kompu mene prođe blaga jeza.

Ostala mi navika od slabijih kompova

ja bih isto izgasio pola tih procesa (nevažeće), probaj u msconfig iskljucit "nepotrebne programe" kod dizanja windowsa...

Neznam zasto, ali mene taj tvoj problem vuče direktno na memoriju...

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
15 godina
neaktivan

pa i ja isto tako mislim 

moje misljenje da je problem u maticnoj pa onda mozda u memoriji... postoji li bilo koji nacin testiranja radne memorije ? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači i sa onboard grafom sve šteka? Možda mu je cache isključen u biosu ili nešto. Napravi neki benchmark koji ima u sebi rezultate sličnih konfiguracija pa usporedi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DambaOs kaže...

pa i ja isto tako mislim 

moje misljenje da je problem u maticnoj pa onda mozda u memoriji... postoji li bilo koji nacin testiranja radne memorije ? 

probaj s Memtestom86+

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 23:52 (MacTheBig).
17 godina
neaktivan

To sam taman htio predložit, kolega me preteko. Rukni mu memtest pa vidi šta kaže

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina

Brojao sam i imaš skoro 50 procesa, pa daj screenshot zauzeća procesora i memorije u task menageru.

Mogao si napraviti i screenshot iz everesta da vidimo temperature.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

test pass 100% 0 errors ...

15 godina
neaktivan

evo i procesi i performanca jos jednom I JAKO MI JE CUDNO DA MI CPU RADI NA 100% oO

PROCESI: http://i47.tinypic.com/14jov91.jpg

PERFORMANCA: http://i49.tinypic.com/20k6r85.jpg

APLIKACIJE: http://i49.tinypic.com/s6iome.jpg

TEMPERATURE: http://i50.tinypic.com/30254kh.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 1:33 (DambaOs).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pa nema niceg kaj radilo takvo zauzece procesora nekaj tu ne stima 

ak ti se da probaj stavit nove windowse

BUCKETHEAD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

frende moj vjeruj mi,stavljo sam svakakve vrste windovsa i to po recimo 10 puta sve je isto uvijek ... 

15 godina
neaktivan

A da probas na Moje racunalo--- Svojstva--- Dodatno--- Performansa (Postavke) i stavis Prilagodi za najbolje performanse... (ako nisi već), mada nevjerujem da ćeš dobit na nečemu...

I pokusaj izvadit jedan "keks" RAMa pa vidi onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

iskopčaj hard disk i probaj ubaciti neki drugi hard s instaliranim windowsima

15 godina
neaktivan

single slot je radna memorija, a za HDD sam testo i sve je ok... ali cu probat novi HDD usteknit

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice