Termalni pisač micropos wtp 150

poruka: 5
|
čitano: 4.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ovak, imam navedeni pisac. Prije sam ga koristila u DOS-u i printao je normalno, brzo. Sad kad su uveli ove fiskalizacije, prebacila sam se na windows i ovaj programer je prebacio u ono nesto epson simulaciju (valjda) al mi printer sad pise uzasno sporo. Isto ko da se muci. Cekam da mi racun izadje po pola minute, malo manje. A nekad je za 2 sekunde izletio. Vise ne znam sta da uradim jer se nitko ne razumije u to. I da, jos mi printa samo polovicu racuna. fali desna strana racuna. znaci ne vidi se cijena 16.00 nego 16.0

Molim pomoc jer cu izludjet :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji je bio windows uopće win Me 98 win xp ili neki drugi obično se u Me 98 radilo dosta u dos naravno koristilo bih nam da navedete i točnu seriju pisača pa bih se mogli ažuirati novi driveri za taj pisač eventualno se može još u  Start Control panel Print Senting pokušati kalibrirati glava pisača ukratko može biti još puno problema koji vam se pojavljuju pri ispisu.

Dalibor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Aha pročito sam da je WFT 150 pokušaje naći i instalatirati nove drivere sa Interneta pa javite

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Termalni pisač micropos wtp 150

-sporost pisača je posljedica načina rada, tj. pod win koristi grafički mod koji je nekoliko puta sporiji od DOSovog text moda.

-ovisno o printeru (epson, IBM emulacije..) treba instalirati generički txt driver s odgovarajućim formatom papira (10,4 i sl).

-vjerojatno je problem i samo računalo (nedovoljno resursa-snage), ovisno koji je OS postavljen (XP-Seven-Osmica??), manje problema bi bilo pod win98 ako se može ubaciti finin modul (službeno je minimum XP, ali moralo bi radit, tad bi printer radio i dalje u DOS modu. Problem je pronaći osobu koja zna kako se 98micom spojiti na finu).

-na novijem-jačem računalu se lako virtualizira sve potrebno, pa program i printer mogu ostati u 'DOSu' dok ostalo može vrtiti host.. samo to treba obaviti netko s iskustvom.

-kad se sve zbroji, može se istrpiti sporost bar koji tjedan, možda netko tko se brine o tom programu ima praktičnije rješenje ili win verziju programa. Virtualizacija je jedino rješenje koje dugoročno rješava problem kompatibilnosti ali je potrebno jače računalo i osoba s iskustvom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Je li printer spojen USB-om?

Koji su windowsi?

Koji je software za fiskalizaciju?

Da li je možda u internetu problem?

Čiji net imate i koja je deklarirana te stvarna brzina?

Da li se isti internet koristi i kao pristupna točka (Free WIFI) itd?

Pretposavljam da ste imali račualo i printer te da ste jedino novo uzeli software i ceritifikat.

Sve vam je trebao postaviti i testitrati onaj tko vam je prodao software ako ste se tako dogovorili.

Ukoliko ne onda vam nije isporučena kompletna usluga za mogućnost "fiskalizacije"

Hot Rodney

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice